2012. február 26., vasárnap

Majonézes hagymás burgonyasaláta

Életemben először, tavaly szilveszterkor csináltam majonézes krumplisalátát. Olyan nagy sikere volt, hogy az egész elfogyott és már akkor eldöntöttem, hogy hamarosan újra elkészítem. Valamelyik hétvégén sült hús volt az ebéd és pont jól illett. :) Az én salátám tulajdonképpen a hagymás krumplisaláta és az Andi által bejegyzett Bori-féle hagymás krumpli keresztezése.


A fogyasztás előtt két nappal kezdtem hozzá, méghozzá úgy, hogy egy nagy adag krumplit sós vízben héjában puhára főztem. Amíg hűlt, felkarikáztam egy nagy fej lilahagymát és elkészítettem a salátalevet víz, őrölt bors, cukor, só és fehérborecet keverékéből. Nem tudok mennyiséget írni, eddig kétszer készítettem különböző arányokkal. :)

A kihűlt krumplit meghámoztam, felkarikáztam. Egy tálba rétegesen leraktam, váltakozva a hagymát és a krumplit, majd leöntöttem a salátalével úgy, hogy teljesen ellepje. Lefedtem a tálat és egy éjszakára hűtőbe tettem.


Másnap egy flakon majonézt kikevertem 4 evőkanál tejföllel. Sajnos én lusta vagyok házilag majonézt készíteni, de aki szeretné, az a korhelysalátánál megtalálja a receptet.

A krumpliról leöntöttem a salátalevet. A hagymakarikákat kiválogattam közüle és felaprítottam. Visszatettem a krumpli közé, leöntöttem majonézzel és az egészet jól összekevertem. Ismét mehetett egy éjszakára a hűtőbe.


Már másnap nagyon finom volt. De akkora adagot készítettem, hogy harmadnapra is maradt, és addigra még jobban összeértek az ízek.

3 megjegyzés:

csincsilla írta...

imádom! én is pont ilyet csináltam most karácsonykor (persze magamtól nem jutott volna eszembe, a F. Zsuzsitól hallottam), szóval csináltam egy nagy adag hagymás salit, kb. pont úgy, mint te, aztán a felét összemajonézeztem, pont úgy, mint te:) a másik fele maradt meztelen. (csak a hagymával nem vacakoltam:)) meg egy-két főtt tojást még beledobáltam, ezt meg a sógornőmtől tanultam, minden krumplisalit elég jól felhoz.

Bea írta...

Főtt tojást? :) Erről még nem hallottam, de biztos jó lehet. Köszi a tippet. :)

Andi írta...

Nagyon tetszik a krumplisaláta-összeálltásod, Bea!