tag:blogger.com,1999:blog-3222070291153439609.comments2024-02-20T18:57:17.786+01:00A közös konyha(kert)csincsillahttp://www.blogger.com/profile/12412074175330827151noreply@blogger.comBlogger10823125tag:blogger.com,1999:blog-3222070291153439609.post-62305587477288924242024-01-15T18:21:15.715+01:002024-01-15T18:21:15.715+01:00Kedves Blogger !
megjegyzésem nem kötődik az itt ...Kedves Blogger !<br /><br />megjegyzésem nem kötődik az itt jelzett témákhoz, de egy régebbi blogban láttam, hogy rokoni kapcsolatok fűzik(?) Matus Dezsőhöz. Amennyiben tényleg így volna, nagyon kérem szíves segítsgüket, hogy kapcsolatba léphessek Vele, mivel egy 50éves osztálytalálkozót szervezünk, az 1974-ben, a József Attila gimnáziumban végzet "D" osztálynak. <br />Mint volt osztálytársa keresném ez ügyben.<br /><br />Köszönettel előre is:<br />Varga IstvánVarga Istvánhttps://www.blogger.com/profile/17787437351380217732noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3222070291153439609.post-39063754292643354522024-01-15T14:00:11.661+01:002024-01-15T14:00:11.661+01:00A megosztást a blogra értettem... Mármint hogy a s...A megosztást a blogra értettem... Mármint hogy a sütik receptjét megoszd velünk, csak nem jól fogalmaztam.Andihttps://www.blogger.com/profile/12460155674700989592noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3222070291153439609.post-58913474822342610852024-01-15T13:56:14.258+01:002024-01-15T13:56:14.258+01:00Nem isznak??? Hát milyen nevelést kaptak ezek a gy...Nem isznak??? Hát milyen nevelést kaptak ezek a gyerekek? 😱Andihttps://www.blogger.com/profile/12460155674700989592noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3222070291153439609.post-52899872104102105582024-01-15T13:42:13.054+01:002024-01-15T13:42:13.054+01:00senki sem kapott belőle, csak most a Bendi némi fa...senki sem kapott belőle, csak most a Bendi némi fagyasztottat, mert mindenki retteg a koronavírustól, és nem akartam, hogy a hátam mögött kidobják, mert hogy biztos megfogdostam a súlyosan fertőző kezemmel. mi a borokkal sokkal jobban állunk, mindent megittunk, szeszből ugye eleve csak magunkra készültünk, a gyerekeink és a vendégeink általában nem isznak.<br />a duplán mentes mézeskalácsnak természetesen nincs receptje, csak a blogon is fennlévő gm mézeskalácsot mentesítettem egyben a méztől és a mézeskalácsfűszertől is, talán kapott egy csipetnyi fahéjat, és tényleg isteni volt, az fogyott el a leghamarabb.csincsillahttps://www.blogger.com/profile/12412074175330827151noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3222070291153439609.post-9265535428549126242024-01-15T13:21:00.251+01:002024-01-15T13:21:00.251+01:00Fú, hát én is csak mostanában (2024.01.15.) kezdem...Fú, hát én is csak mostanában (2024.01.15.) kezdem úgy érezni, hogy sikerült a nem mélyhűtős dolgokat feldolgozni (beleértve a borokat is). Még jó, hogy van új hűtőnk és mélyhűtőnk, minden szépen elfér.<br /><br />Mondjuk lehet, hogy belefért volna neked, hogy ezt a sok csodasütit megoszd velünk, de nem baj, megértem, ha mégsem. Csak irigykedem, hogy honnan van neked ennyi energiád! (A méz- és mézeskalácsfűszer-mentes mézeskalács különösen érdekelne! 😅Andihttps://www.blogger.com/profile/12460155674700989592noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3222070291153439609.post-54113578961370037102024-01-15T12:12:56.143+01:002024-01-15T12:12:56.143+01:00Hát, részvétem. Nálunk is elsodorta a karácsonyt a...Hát, részvétem. Nálunk is elsodorta a karácsonyt a covid. Illetve nálunk a covid. Karácsony előtt pár nappal jött volna Rebeka haza egy hétre, én úgy igyekeztem, hogy addigra a nagyja meglegyen, a százféle macerás aprósüti (köztük háromféle makaron, amiből kettő sikerült is, mákos citromos fehércsokis töltelékkel és mézeskalácsos narancsos csokis töltelékkel, a szokásos minilinzerek és miniislerek, mézeskalács, gluténmentes mézeskalács méz és mézeskalás-fűszer nélkül, forraltborban kandírozott narancs étcsokiba mártva, más nem jut eszembe, de tuti volt), megvolt a nagybevásárlás is, hogy Rebekával már csak a szórakoztató része maradjon a készülődésnek. Előző nap Tamás már betegnek érezte magát, reggel csináltunk egy covid-tesztet, az övé pozitív lett. Így aztán Rebeka haza sem jött, és persze mindenki más is nagy ívben kikerült bennünket, és persze nem is mehettünk sehová. De DT sokkal jobban járt nálad, mert neki nem voltak tünetei különösebben, még az étvágya is szuper volt, csak iszonyú fáradékony volt, az első héten nagyjából feküdt, utána is csak módjával tudott mozogni. Szóval úgy két hetet végiglustálkodtunk édes kettesben, én egyébként szerencsére nem kaptam el, vagy ha igen, akkor nem volt tünetem. Meg én bármikor tudok feküdni, szóval az nem tűnt fel, hogy lustább lennék a szokásosnál. Most már látszik a hűtőben, hogy kicsit fogynak a bevásárolt élelmiszerek, de még egy-két hónapig legfeljebb hagymát fogunk venni.<br />Az állatok meg annyira, de annyira cukik, a többi bejegyzést is beleértve. És az eb tényleg kancsal, és milyen rohadt jól áll neki! A cicák meg szépségesek.csincsillanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3222070291153439609.post-52750741092285990762023-12-02T10:22:49.639+01:002023-12-02T10:22:49.639+01:00Azta Hedvdig, de jó, hogy te is itt vagy, sokszor ...Azta Hedvdig, de jó, hogy te is itt vagy, sokszor gondolok rád, amikor a kiskertre nézek. Remélem, jó lesz a süti, és megmaradnak a vonat részletei. Valahogy majd megnézném, ha lehet. Köszi, hogy írtál!Andihttps://www.blogger.com/profile/12460155674700989592noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3222070291153439609.post-18682409503274124992023-12-02T09:59:39.194+01:002023-12-02T09:59:39.194+01:00Köszi, Andi. Pont tegnap gondoltam, hogy keresek i...Köszi, Andi. Pont tegnap gondoltam, hogy keresek ilyen receptet, van egy részletgazdag kisvontos kiszúróm, amit ki szeretnék próbálni a fiaim kedvéért. Hedvighttps://www.blogger.com/profile/00680040382828829971noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3222070291153439609.post-72662211187128795042023-11-30T11:13:17.705+01:002023-11-30T11:13:17.705+01:00A hűtőnek ez a mediamarktos linkje, de már megszün...A hűtőnek ez a mediamarktos linkje, de már megszünették az oldalt, mert már nem azon az áron adják. <br /><br />https://www.mediamarkt.hu/hu/product/_samsung-rl4353rbasl-eo-no-frost-kombin%C3%A1lt-h%C5%B1t%C5%91szekr%C3%A9ny-1271407.html?fbclid=IwAR1fgJT254FkIvi99Kns76DFPD_LS0ngDTYoB0gvR2rpd8AEN-e3rLuKKrA<br /><br />Azért küldöm, hogy lásd, hogy ez egy No Frost hűtő, valamiért ezt lényeges infónak érzem. :-DAndihttps://www.blogger.com/profile/12460155674700989592noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3222070291153439609.post-64317242211436733722023-11-30T11:10:51.054+01:002023-11-30T11:10:51.054+01:00Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.Andihttps://www.blogger.com/profile/12460155674700989592noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3222070291153439609.post-50708497665556097182023-11-30T10:30:29.662+01:002023-11-30T10:30:29.662+01:00hűha.
1. szerintem nekünk is ilyena hűtőnk, és mi ...hűha.<br />1. szerintem nekünk is ilyena hűtőnk, és mi is pont most akarjuk lecserélni. te mit vettél? márka, ár, lelőhely. a miénk még megy, de hangos, sokat fogyaszt, ráadásul irtó lelakott már a nyomorult. és mindig jegesedik a mélyhűtő. és nem elég nagy, mert Szentendrén nincs pince, illetve van, de nem olyan.<br />2. mit csinálsz azzal az óriási lazaccal? egyébként ilyen jó a fizud?<br />3. ez isteni. mármint hogy a Márti anyukájának néztek:))csincsillanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3222070291153439609.post-71763341247371912212023-11-26T15:05:57.952+01:002023-11-26T15:05:57.952+01:00Annyira kedves vagy, hogy visszajeleztél, köszönöm...Annyira kedves vagy, hogy visszajeleztél, köszönöm! Nekem mind elfogyott, mert nagyon finom lett, még így nem-teljesen-tökéletesen is. Remélem, hogy neked tökéletes lesz! 😍Andihttps://www.blogger.com/profile/12460155674700989592noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3222070291153439609.post-57034076011014980812023-11-26T15:02:11.897+01:002023-11-26T15:02:11.897+01:00Szerintem nagy ötlet volt, jó, hogy kipróbáltad és...Szerintem nagy ötlet volt, jó, hogy kipróbáltad és megosztottad! Az almarózsán már én is túl vagyok, ezt is szívesen kipróbálom.teller-cakehttps://www.blogger.com/profile/00450545473387538173noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3222070291153439609.post-47476839931068227432023-10-04T16:34:17.036+02:002023-10-04T16:34:17.036+02:00Igen fogynak, mert mindennap úsznak a tengerben (h...Igen fogynak, mert mindennap úsznak a tengerben (ha akarnak).Andihttps://www.blogger.com/profile/12460155674700989592noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3222070291153439609.post-42983044277282347172023-10-04T16:29:42.578+02:002023-10-04T16:29:42.578+02:00Köszönjük és köszönöm és köszönik!
Itt írtam a g...Köszönjük és köszönöm és köszönik! <br /><br />Itt írtam a gyömbérteát: https://csincsilla.blogspot.com/2022/05/gyombertea-mindenre-jo-csodaszer.html<br /><br />Kb. 1 cm-es darabot megpucolok, felkarikázok, ráöntöm a forró vizet (máshol olvastam, hogy forralni kell, de én nem szoktam), és egyszer csak megiszom. Aztán még egyszer leforrázom, mert megint finom lesz. Van fotó a gyömbér karikázásáról a fenti linken a bejegyzésben! 😁<br /><br />Van, hogy másik teába teszem, mondjuk citromfűteába, ilyet is próbálhatsz, hátha úgy megszereted.Andihttps://www.blogger.com/profile/12460155674700989592noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3222070291153439609.post-71314319085506656622023-10-04T11:20:20.791+02:002023-10-04T11:20:20.791+02:00mennyire édesek! és boldog szülinapot, lányok. cso...mennyire édesek! és boldog szülinapot, lányok. csodálatos a balkonod, gyönyörű, rendezett, és mindenki nagyon jól van. sajnos nálam ez nem mondható el, egyik sem, azt hiszem.<br />a gyömbért pedig majd fotózd, léci, nagyon érdekel, hogy mi lesz vele. nekem is sok eü gondom van, de sajnos utálom a gyömbérteát. egyébként hogy csinálod? mármint a gyömbérteát? remélem, nem azt fogod válaszolni, hogy belelógatsz egy teafiltert.csincsillahttps://www.blogger.com/profile/12412074175330827151noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3222070291153439609.post-64266616018208505452023-10-04T11:14:12.403+02:002023-10-04T11:14:12.403+02:00hát ez nagyon-nagyon érdekes volt. először is Mici...hát ez nagyon-nagyon érdekes volt. először is Micikét irigylem nagyon, hogy ezt meg merték tenni, és ilyen jól bejött nekik. gondolom, imádják. és irtó érdekesek a kaják is, ámbár nem tudom, hogy lehet ennyit enni, nyilván még fogynak is mellette. szóval isteni volt a beszámoló!csincsillahttps://www.blogger.com/profile/12412074175330827151noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3222070291153439609.post-2526173808336644042023-10-02T18:59:04.268+02:002023-10-02T18:59:04.268+02:00Egyáltalán nem ciki! Nekem hómofiszban rengeteg id...Egyáltalán nem ciki! Nekem hómofiszban rengeteg időm van mindenfélére, mert nem veszi el a napi utazás, ezért aztán keresem a kihívásokat, és egyre jobban szeretek is főzni, meg kenyeret sütni. Ha nincs idő, akkor ezek nem élvezetes dolgok szerintem se. Ennél már csak az lesz sokkal jobb, amikor nyugdíjas leszek, és tényleg csak ezekkel fogok foglalkozni: receptolvasás, beszerezés, főzés-sütés, evééééés! Nagyon várom!Andihttps://www.blogger.com/profile/12460155674700989592noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3222070291153439609.post-43304761123187355082023-09-26T12:42:08.058+02:002023-09-26T12:42:08.058+02:00Végre! De jó, hogy írtál!
Már beszereztem a tápió...Végre! De jó, hogy írtál!<br /><br />Már beszereztem a tápiókakeményítőt a kínai leveshez, gondolom az ugyanaz mint a tápiókaliszt, és kukoricalisztem is van, szóval le tudlak utánozni, és foglak is, szerencsére nekem nem kell gluténmentes morzsa, lehet sima is, sőt leginkább házi legyen, amit tesóm darál. Andihttps://www.blogger.com/profile/12460155674700989592noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3222070291153439609.post-15960365918379685852023-09-26T12:17:18.060+02:002023-09-26T12:17:18.060+02:00köztudomásúan imádom a hummuszt. lehet, hogy ciki,...köztudomásúan imádom a hummuszt. lehet, hogy ciki, de én mindig konzervből csinálom, nem keresem a kihívásokat. Így is rengeteg lesz egy konzervből, a két harmadát le szoktam fagyasztani. 10 dkg borsót meg nem fogok főzögetni. leöntöm a levét (megőrzöm), és mindig annyival öntöm fel, hogy jó krémes legyen a végeredmény. csincsillahttps://www.blogger.com/profile/12412074175330827151noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3222070291153439609.post-17751049829809718782023-09-26T12:13:03.803+02:002023-09-26T12:13:03.803+02:00hát ez az, amire én nehezen veszem rá magam, pedig...hát ez az, amire én nehezen veszem rá magam, pedig imádnám, ha elém tennék. de lusta vagyok paprikát sütni, hámozgatni, töltögetni. <br />és most írom, hogy a kutya minden képen és minden pozícióban elképesztően cuki, és bár nem kommentelek mostanában, várom a sok-sok édes Amy-képet.csincsillahttps://www.blogger.com/profile/12412074175330827151noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3222070291153439609.post-67811875984498657342023-09-26T12:11:03.573+02:002023-09-26T12:11:03.573+02:00na, a pocok elképesztően cuki, az erkélyt meg irig...na, a pocok elképesztően cuki, az erkélyt meg irigylem, hogy ilyen gyönyörűen rendben tartod. én mindig el vagyok maradva pár hetes munkával a kertet illetően. tudom, hogy nagyobb, de hát mégis, na.<br />én nagyjából így cainálom a cukkinit. az idén szerencsére nem volt olyan sok, mint tavaly. főleg cukkinilecsó lett belőle, egyrészt mert sok a paradicsom is, másrészt ebből lehet főzni gyorsan egy jó nagy adagot, amire egy hétig rá lehet járni, mert ugye melegíteni is lehet.<br />szemben a rántott cukkinivel, ami igazából csak frissen jó, de akkor nagyon. szóval nálunk ez ünnepi étel, mert ritkán van kedvem és időm vacakolni vele. most a két utolsó cukkinink így végezte. sima majonézt eszünk hozzá, meg több tonna fermentált uborkát, erről talán majd egyszer írok is, rohadt jó.<br />a nyáron azért többször is készült rántott cukkini, lett is pár tapasztalat. először is nem szeretjük a bő zsírban sültet, mert ugyan jól esik pár darab, de rosszul is leszünk tőle (elképesztően sok zsírt felvesz). húsnál ugye ez annyira nem lényeges, mert abból megeszik az ember egy-két szeletet, és jóllakik, de rántott cukkiniből végtelen mennyiséget lehet enni, aztán kábé hányni egész éjszaka.<br />viszont sütőben sütve legalább ez a tünet nem jelentkezik. annyira finom, hogy sajnos a rosszullétig teleesszük magunkat, de hamar elmúlik ez a telítettség.<br />gluténmentesen csinálom, és próbálkoztam többféle bundával. a legjobban az jött be, hogy kukoricalisztbe forgatom (egyrészt olcsó, másrészt ropogós), utána egy fűszeres-sűrített tojásba (pár felvert tojás, tápiókaliszt, fokhagyma-por, só, bors), utána meg gluténmentes morzsába. a múltkor sajnos az aldiban vettem, egyszerűen büdös volt, ki kellett dobni. sose vegyetek ott gm morzsát, aranyáron kuka.<br />én mindig besózom a cukkinit, és hagyom állni legalább egy negyedórát (de akár egy napot is a hűtőben). utána meg leöntöm a levét. azért csinálom így, mert mindig nagyo adagokat csinálok, és mire a végére érnék, az eleje biztosan elkezd levet engedni.<br />nagyjából úgy sütöm, mint te, de szűkítő nélkül locsolok, biztos kézzel gyorsan, így is tökéletes, nincs kedvem olajat öntögetni. és amióta aranyáron mérik az olívaolajat, amiből nálunk azért tekintélyes mennyiség fogy, átálltam a bio, hidegen sajtolt napraforgóolajra (ez 6 ezer helyett kb. 3 ezer forint), sütni azért ez is jó. (egész télen tököt és édeskrumplit fogok sütni, olajjal picit meglocsolva.)csincsillahttps://www.blogger.com/profile/12412074175330827151noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3222070291153439609.post-10833053047391530392023-08-19T15:03:32.629+02:002023-08-19T15:03:32.629+02:00Igeeeen, minimum ennyi!Igeeeen, minimum ennyi!Andihttps://www.blogger.com/profile/12460155674700989592noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3222070291153439609.post-59229645275243213012023-08-19T14:15:47.160+02:002023-08-19T14:15:47.160+02:0010000000!!!!!! 😍😍😍 (mazs)10000000!!!!!! 😍😍😍 (mazs)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3222070291153439609.post-1683822421809753202023-06-30T23:03:45.726+02:002023-06-30T23:03:45.726+02:00Én úgy tudtam, hogy kelt tésztához azért nem haszn...Én úgy tudtam, hogy kelt tésztához azért nem használunk légkeverést mert kiszárítja a tésztát. De majd megkérdezem Libor Marcsit. Nagyikámnak nem volt légkeverése. Ő a keltet 200-210 fokra előmelegített sütőbe tette és 10 perc után lejjebb vette a hőt kb 180 fokra. Ma ép nagyikám "üres" kalácsát sütöttem. Ami minden csak nem üres. De nekem az az igazi kalács. Kata64https://www.blogger.com/profile/04043172738071525127noreply@blogger.com