
A recept egy 5 literes üveghez:
- 20 virág (többet szoktam beletenni)
- 2 kg cukor
- 2 db citrom karikára vágva, az egyik héja lehámozva
- 6 dkg citromsav
- 1/2 mokkáskanál szalicil (ezt nem szoktam beletenni, de így gyorsan meg kell inni)
4-5 napig állni kell hagyni, naponta megkeverni a cukrot, ami az aljára leülepszik, majd az utolsó napon 4 réteg gézen (gyógyszertárban beszerezhető) átszűrni.
Amelyik adagba nem tettem tartósítót, az szépen felforrt már itt a meleg lakásban, sőt ma úgy jártam, hogy ki akartam nyitni az egyik flakont, ami akkorát szólt mint egy puskalövés és 2 centire a fejemtől elhúzott a kupak... Elég veszélyes szakma ez! Nem beszélve arról az életveszélyről, amikor fő-fő segítőmet, a tesómat megtámadja egy rettentően veszedelmes kullancs!! Ez is megtörtént idén... de ez egy másik történet.
Gyönyörű éléskamrád van!!!! :)
VálaszTörlésmé nem reklamálsz, hogy te mikor kapol!?!?
VálaszTörlésmikor kapok már belőle??? nem érdekel a célozgatásod ezzel a receptesdivel, hogy mindenki csináljon magának :D :P
VálaszTörlésjóvótá viki! jómegmontad! bár félórája baszott le, hogy tüntessem el az eperlekvárokat! :)
VálaszTörlésajjaj mit fogok akkor én kapni.. vihhi
VálaszTörlésNe itt levelezgessetek! Te meg vidd el a lekvárjaidat már me kidobom a kukába!
VálaszTörlésAzért köszi a dicséretet! :-) A te kamrád is gyönyörű lesz, ha elviszed végre a cuccaidat!
VálaszTörlésfényképezkedés előtt????
VálaszTörlésboccz
VálaszTörlésJut eszembe: nem baj, hogy nem vagyok matus? azért még írhatok ide?
VálaszTörlésTiszteletbeli Matus vagy!
VálaszTörléselég baj, hogy nem vagy matus, de azé írhatsz, ha nagyon akarsz. majd legfeljebb nem olvassuk el! :)
VálaszTörlés