Tegnap az itt látható képet kaptam a mobiltelefonomra a következő üzenettel: "Szia! Apa kért meg, hogy továbbítsak pár képet az idei termésekből! Tök+cukkini+45-ös tornacipő! A cipő csak mérce..."
Na kérem szépen! Itt a bizonyíték unokabátyám fantasztikus tudására, gyönyörködjünk! Remélem, mire meglesz a házikóm az óriási kerttel, elindít egy kertészképző blogot kezdőknek, mert szeretnék én is ilyen terméseket!
Azt nem tudom sajnos, hogy a jobb oldali, gyönyörű sárgában pompázó termés mi lehet. Talán a már beharangozott, világhírű sárga cukkini? Mert valahol mélyen úgy érzem, hogy biztosan nem sárgarépa. Mindenesetre gyönyörű! Szegény tököt meg már el is képzeltem a sütőben...
Nekem sajnos nincsen 52-es méretű cukkinim csak satnya harminchatos, de ezeket is meg lehet tölteni.
Egy görög szakácskönyvből van a recept. Azzal kezdem, hogy a cukkiniket 8-10 percig főzöm sós vízben, majd kettévágom és kiskanállal a belsejüket kikaparom.
Egy serpenyőben olajon puhára párolom a hagymát, beleteszem a cukkini felaprított belsejét, együtt főzöm őket még 5 percig. Ezután hozzáöntök kábé 3 evőkanál zsemlemorzsát, 2 tojást ütök rá (ennél a résznél gyorsan kell kevergetni!), kis reszelt sajtot, sót, borsot, petrezselymet. Ezeket együtt kevergetem még amíg összeáll, és amikor megvan, visszatöltöm a cukkinik belsejébe. Még szórok rá kis reszelt sajtot és addig sütöm, amíg pirulni kezd, vagy egy kicsit tovább. A recept még besamel mártást is előír, amivel le kéne önteni, de azt ki szoktam hagyni.
Most valahogy nagyon éhesen kezdtem neki a főzésnek és gyorsan összecsaptam, ezért a cukkini nem volt eléggé előfőzve, ráadásul elfelejtettem, hogy ezt füstölt sajttal szoktam csinálni és nagyon hiányzott az az íz, de azért meg lehetett enni.
én is ilyet akarok! lehet, hogy ezt kéne csinálni lecsó helyett?
VálaszTörlésTessék végre megfőzni a lecsót, hogy megtudjam én is, hogy kell IGAZI lecsót főzni!
VálaszTörlés