Nem túl fotogén :) De finom :)
Egy nagyobb hagymát megfonnyasztok valami zsiradékon, vaj, libazsír, egyeseknek olivaolaj. Közben meghámozok és felkarikázok néhány sárgarépát, petrezselyemgyökeret, némi zellert. Ezeket rádobom a hagymára, és pirtgatom egy darabkát. Utána alaplével felöntöm (ha van éppen, most éppen volt, végső esetben jó a víz is), és addig főzöm, amíg mindenki meg nem puhult benne. Botmixerrel összeturmixolom, sózom és borsozom, és beleszórok egy marék összevágott tésai petrezselyemzöldet, persze ezzel már nem főzöm. Ennyi.
Húúú de k....va jól néz ki! Ilyen szépségeket szoktál ebédre hozni! Biztos, hogy kipróbálom! Jó bele a nem-tésai petrezselyem is? mert nekem olyan sajnos nincs.
VálaszTörlésNem, sajnos csak a tésai jó ehhez a fajta leveshez :)
VálaszTörlésAjjaj! Valahogyan most már mindenképpen le kell jutnom Tésára!!!!
VálaszTörlésÉs miből van az a gyönyörű díszítés a tetején? Ha nem szakmai titok...
balzsamecetkrém, ha így mondják. csak hogy ne legyen már annyira ronda. mondjuk az ízének sem árt...
VálaszTörlésPont tegnap láttam a Lidlben balzsamecetkrémet, csak arra az volt írva, hogy cseresznyés. Emiatt nem vettem meg. Nagyon jól néz ki!
VálaszTörlés