Hétfő este váratlanul behullottam egy kis gyenge névnapi vacsorára (boldog névnapot Dóri és Balázs!), volt kb. huszonöt fogás, ha jól emlékszem. Abból volt az egyik ez a brassói, ami maga volt a tökély. Pont annyira volt megpirulva a krumpli, ahogy az a legjobban esik az embernek, és pont annyira volt fűszeres, amennyire igényt tartunk tőle:) Szóval mámorító volt, ez is.
Íme a recept az alkotótól:)
Brassói aprópecsenye
Ez az étel minden kezdő háziasszony álma. Gyors, egyszerű, elronthatatlan és nagy sikert lehet vele aratni.
Kevés zsiradékon - én nagyon maradi vagyok ezen a téren, és rendes házi disznózsírt használok, de lehet olaj, vaj is -apróra vágott vöröshagymát (nem kis fejet) párolok, hozzáadok 2 - 3 gerezd zúzott fokhagymát. Erre teszem rá a kb. kisujjnyira vágott sertés hús. Sózom, borsozom. Nagy lángon átpirítom. Ezután adok hozzá egy kis doboz, kb. 3-4 evőkanálnyi sűrített paradicsomot, kevés vízzel felengedve puhára párolom. Miután nyáron befőzéssel bíbelődöm (ez a bíbelődés egy komplett konzervgyárat és annak teljes nyári három műszakját jelenti - csincsilla), saját házi paradicsomlét szoktam használni, így viszont nem kell víz hozzá.
Közben a megtisztított kockára vágott burgonyát sós vízben odateszem főni. Nem szoktam puhára, csak addig hagyom, míg forrástól számítva pár percig forr.
Akkor leszűröm és bő forró olajban pirosra sütöm.
Összeforgatom a már puha hússal, petrezselyemmel meghintve tálalom.
Jó kis házi savanyúsággal mennyei, de nem kifejezetten diétás étel.
Nemcsak főzni, írni is jól tud Gyöngyi! Miért nem száll be harmadiknak közénk?
VálaszTörlésMeg fogom csinálni mindenképpen, az is lehet, hogy még ma, mert nagyon tetszik a leírás és az előszóban említett minősítés is. Ráadásul nekem is van otthon házi paradicsolém és házi savanyúságom, tehát szinte tökéletesen ugyanolyanra le tudnám másolni... :-) Köszi a recit!
éhes vagyok!
VálaszTörlésGyere át!
VálaszTörlés