Tesóm az eheti joghurtadagjából eperjoghurtot csinált úgy, hogy majdnem egy kiló epret 2,5 dl tejszínnel és 2 evőkanál cukorral összeturmixolt, majd ezt az eprehabot a házi joghurtjához keverte. Állítólag nagyon finom, tiszta eperízű az egész. :-)
Tata, nagyon ügyesek vagytok fotósoddal, Mazsival együtt, az ember már a képektől is hangosan korgatja a gyomrát!
Pont epret eszek tejszínhabbal!
VálaszTörlésSaját epret? Epret is eperrel! :-)
VálaszTörlésAzért halok bele az irigységbe, mert valakinek van HÁZI JOGHURTJA! Én sajnos nem érek rá ilyesmire, de egyszer biztos kipróbálom. Viszont a hűtőben egy-két hete áll két nagy, 450 g-os pohár bolti joghurt. Egy kevés friss eperrel turbózva ki lehetne próbálni szerintetek a panna cottát?
VálaszTörlésIgen, de abba tegyél egy kis tejszínt is, legalábbis Csincsilla azt írta az ő panna cottájánál, hogy csak azért nem tett tejszínt a ribizlis joghurtos panna cottájához, mert igazi tehenészeti tejből készült a joghurt.
VálaszTörlésEgyébként tényleg csak annyi meló van a házi joghurttal, hogy fel kell forralni bizonyos mennyiségű tejet, megvárni míg kihűl egy kissé, majd elmosogatni a lábost. A többi magától megoldódik! :-) Ha túl vagy a vizsgáidon, érdemes lenne kipróbálni, mert nagyon finom!
este nyolc óra, és nincs már több az eperjoghurból :(
VálaszTörlésnagyon ügyesek vagytok!
VálaszTörlésNem bírom! Csajok, ne kínozzatok! Legközelebb csak akkor tehettek fel epres kaját, ha megkóstolhatom előtte. Különben kimoderállak benneteket az oldalról! :) Már ha kaptam volna ilyen jogot...
VálaszTörléskimoderál... micsoda kifejezés. majd ezt mondom főnökömnek, ha elegem lesz belőle! :)
VálaszTörlésmindenképpen kapsz belőle! valahogy megoldjuk! :)
Én Tomát fogom kimoderálni ma este! :-)
VálaszTörléssikerült tomát kimoderálnod? a ma reggeli állapotodból ítélve nem nagyon! :)
VálaszTörlésNem, sajnos saját magamat sikerült kimonderálni, úgy felhúztam magam!
VálaszTörlésEz nekem is tetszik, micsoda moderáció :) Király!
VálaszTörlés