Kriszti természetesen megkóstolta az elkészült művet és annyira ízlett neki, hogy másnap azonnal továbbadta nekem a receptet.
Mivel pont volt itthon egy fél kiló, felhasználásra való túróm, úgy döntöttem, megcsinálom én is. Feltétlenül sós túrós ételekben gondolkodtam, mivel nekem az édes túró csak egyféleképpen jöhet szóba: Túró Rudi formájában. Nem szeretem a túrós batyut, a túrótortát, a túrós tölteléket... Viszont szeretem a körözöttet és a túrós csuszát. :)
Tehát: felaprítunk egy jó nagy adag szalonnát (pl. vépit :) ), egy kis fej hagymát és összetörünk két gerezd fokhagymát. A szalonnát zsírjára sütjük, ebbe beledobjuk a hagymát, fokhagymát, rövid ideig pároljuk-pirítjuk. Mivel a vépi szalonnának jó sok zsírja kisült, ezért a nagy részét kiöntöttem egy kis tálba, megdermedve nagyon finom volt kenyérre kenve.
A hagymás, fokhagymás szalonnára ráöntöttem egy fél doboz (nagy doboz) tejfölt, megsóztam, összeforraltam, majd belekevertem a túrót is és ezzel is összerottyantottam.
Hű micsoda trükkök! Nagyon tetszik!
VálaszTörlésMindjárt én is egy szélesmetéltes kajával jövök. Már megint egyre jár az agyunk! :-)
VálaszTörlésMint mindig, ha tésztáról van szó. :)
VálaszTörlésIgaz!
VálaszTörlésNagyon jól hangzik. Semmi különleges hozzávaló, de biztos nagyon finom. Ki fogom próbálni.
VálaszTörlésÉn is nagyon hasonlóan csinálom, vépi sonka helyett (brühü)fél kiló felkockázott baconnal, viszont hagyma, fokhagyma és zöldpaprika nélkül. Újabb távlatok, hurrá!!!
VálaszTörlésÁgi, beszóltál nekem a különleges hozzávalók miatt? :-)
VálaszTörlésI inclination not acquiesce in on it. I assume polite post. Expressly the appellation attracted me to be familiar with the whole story.
VálaszTörlésGenial post and this fill someone in on helped me alot in my college assignement. Thank you seeking your information.
VálaszTörlésmiert ne:)
VálaszTörlés