Utálom a zacskós leveseket. És most, hogy minden nap átfagyva és átázva, sötétben érek haza, annyira tudok vágyakozni egy bögre forró leves után. A fogyasztása, és nem a főzése után, szóval minél gyorsabban, minél kisebb erőfeszítéssel (hogy a kész levessel még épp le tudjak huppanni a Mesterszakács nem ismétlő része elé – mert kitört rajtam a sorozatfüggőség). Munka alig van vele, amíg megfő, pont megvakarom a kutyák hasát, a cicák fejét, kipakolok és megfürdök.
Nem alaplevet használok hozzá, mert azt ugye már elő kellett volna venni a fagyasztóból, és reggel nekem még fogalmam sem volt róla, hogy este levest szeretnék. Egyébként jobban is ízlik mostanában így. És azt hiszem, végre sikerült eltalálni a hozzávalók arányát, nem nagyon szeretem a túl sűrű, túl krémes leveseket, de az sem jó, ha nincs semmi íze.
Hozzávalók:
- fagyasztott brokkoli
- víz
- mokkáskanálnyi biovegeta
- só, bors
- késhegynyi szódabikarbóna (opcionális)
- teáskanálnyi tejszín (opcionális)
Fogok egy 2 literes lábast, és teljesen színig töltöm fagyasztott brokkolival. Öntök rá annyi vizet, hogy majdnem tele legyen, de kényelmesen tudjon forrni, ne kelljen rá figyelni, hogy nehogy kifusson. Hozzáteszem a vegetát, szódabikarbónát (hogy szép maradjon a színe), sót, ráteszem a fedőt, és elügetek a dolgomra.
A fagyos zöldség miatt viszonylag későn forr fel, de nagyon hamar megpuhul. Ha puha, belenyomom a rúdmixert, összeturmixolom. Most teszem rá a borsot. Ha van kedvem, teszek hozzá egy icipici tejszínt, épp hogy csak lágyítsa.. Szedek magamnak egy bögrével (első körben), és ha van kedvem, rászórok néhány darab diót.
Hú de gyönyörű színe maradt! Gratulálok!
VálaszTörlésÉn is épp krémlevest eszek/iszok, de az enyém sajna zacskós. Én szeretem, de a tiéd biztos ezerszer finomabb és egészségesebb. :)
VálaszTörlésA pékségetekbe már zacskós(bögrés) levest is lehet árulni, melynek neve: CSNORR és különböző színei miatt (gondolom nem csak brokkoliból lehet csinyálnyi)még a gyerekek is imádni fogják.
VálaszTörlésSegebaga, fel vagy véve marketingesnek!
VálaszTörlés