Ez egy ilyen hétvége volt. Rengeteg újdonságot próbáltam ki, sokat főztem. Sütöttem is, de nem minden sikerült. Szerettem volna többet kirándulni, de az nem jött össze, csak egy kalandos séta a tesómmal, amit ezzel a koktéllal próbáltunk elfelejteni, na meg egy biciklizés Borival, amitől most alig tudom mozgatni a lábamat.
A receptet itt találtam, de sajnos csak féladagot készítettem, nagyon kevés volt! A leírásban viszont az egész adagot adom meg:
Hozzávalók:
- 60 dkg eper
- 20 dkg porcukor (kevesebbet használtam)
- 0,5 dl eperszörp
- 8 dl vörösbor (rozét használtam)
- 2 db banán
- 2 db narancs
- 1 db citrom
- 4 dl félédes pezsgő
Eperszörpöm nincs, ezért azt csináltam, hogy az lecukrozott eper egy részét aprítógéppel pépesítettem, majd visszaöntöttem a bóléba. Szerintem még jobb is volt így, mint szörppel.
Elkészítés:
A megtisztított epret egy szép tálba tettem, megszórtam a porcukorral (nem mértem, 30 dekához 3 evőkanállal tettem és elég volt), majd egy-két óráig hagytam állni. Amikor újra elővettem, ráöntöttem a bort az eperre, hozzáadtam a narancs kifacsart levét, beleöntöttem az eperpürét, beleszórtam a felkarikázott banánt és a citromot kihagytam, majd lefedve, hűtőszekrénybe téve néhány óra alatt lehűtöttem.
húde jól fog esni szerdán! :) mégjobban jövő héten amikor túl leszek az összes vizsgámon!!;)
VálaszTörlésLehet, hogy inkább jövő hétre teszem át szerda helyett...
VálaszTörléshüp :'(
VálaszTörlésJó, akkor szerdán :-/
VálaszTörléscsak?! hüüüp:'(
VálaszTörlésMert mikor lenne neked alkalmas?
VálaszTörlésMINDKÉT alkalommal duzz
VálaszTörlésHú, Andi nagyon beindultál!!! Aktív főzős-sütős-kipróbálos egy hétvége volt! :)
VálaszTörléssajnos, a leírásból nem tudom eldönteni, hogy ehető/iható-e. kóstolás nélkül nem tudok véleményt mondani. sajnálom.
VálaszTörlésÉrtem! :-)
VálaszTörlésaztaaaa! ilyet nekem is! :D
VálaszTörlésÉs nekem is! :)
VálaszTörlésIszonyú jó, hikk, de jó lenne egy nagy pohárral, hikk...
VálaszTörlésAndi, lenne kedved gombászni menni hétvégén?
Igeeeeeeeeen!
VálaszTörlés