Oldalak

2010. június 1., kedd

Citromos tészta


Hal mellé volt köret. Gyors, egyszerű, olcsó és finom.

Hozzávalók:
- 50 dkg száraz tészta
- 1-2 nagyobb citrom leve
- 2-4 gerezd fokhagyma
- egy nagy csokor petrezselyemzöld
- némi vaj és libazsír keveréke

A zsiradékon megforrósítom az átnyomott fokhagymagerezdeket. Leveszem a tűzről a serpenyőt. Belecsavarom a citromlevet, lehetőleg mag nélkül, meg hozzákeverem az apróra vágott petrezselyemzöldet. A kifőtt tésztát pedig majd erre szedem rá.

5 megjegyzés:

  1. HŰŰŰ. Még nem ettem. Nagyon savanyú?

    VálaszTörlés
  2. Bianka, egyáltalán nem volt savanyú, sőt, legközelebb legalább dupla ennyi citromot fogok beletenni, mondjuk, én a teámba is egy fél citromot lazán belecsavarok:)

    VálaszTörlés
  3. Ez meg itt hogy tudott elbújni a szemem elől?

    Én imádom ezt a tésztát, köret nélkül szoktam enni már kétszer életemben!

    VálaszTörlés
  4. Köret nélkül? Ezt hogy érted Andi? Nem a tészta a köret? :) Vagy egy tésztaimádónak minden más köret, ami nem tészta? :)

    Ki fogom próbálni, csak Iminek kellene valahogy beadni, mert szerintem ő nem lenne odáig érte.

    VálaszTörlés
  5. Tök hülye vagyok, úgy értettem a köret nélkült, hogy a tészta maga a főétel, szóval nem eszem hozzá húst.

    Iminek egyébként tehetnél rá bolognai szószt a tésztájára, míg a tiedet így tálalod, nem? Persze lehet, hogy csak én vagyok képes ilyen marhaságra, hogy kétfélét főzök, mert nekem muszáj kipróbálnom az újat, Toma meg - finoman szólva - nem ragaszkodik hozzá.

    VálaszTörlés