Oldalak
▼
2010. október 13., szerda
Zabpelyhes fasírt
Tomának akartam kedvezni ezzel a régóta kipróbálásra váró recepttel, de magamnak is egy kis újítással. Nem az eredeti recept mennyiségeivel dolgoztam, nálam kicsit másképp alakult:
Hozzávalók:
- 30 dkg darált csirkehús
- 3-4 evőkanál aprószemű zabpehely
- 1 teáskanál pirospaprika
- őrölt római kömény
- só (kicsit elsóztam)
- kis fej hagyma fele apróra vágva
- 1 gerezd fokhagyma péppé zúzva
- fél tojás (ezt úgy oldottam meg, hogy felvertem a tojást egy pohárban és a felét ráöntöttem a húsra, a maradékkal meg majd lesz valami)
- zsemlemorzsa
A húst a hagymákkal, fűszerekkel, tojással összekevertem, tíz kicsi gombócot formáltam belőle, meghengergettem a zsemlemorzsában, és elhelyeztem őket egymás mellett egy sütőpapírral borított tepsin. A sütőt 220 fokra előmelegítettem, és a fasírtkákat 25-30 perc alatt megsütöttem.
elnyerte?????
VálaszTörlésszerencsére nem vert meg, úgyhogy el! :-)
VálaszTörlésHétvégén én is zöldbabfőzeléket főztem fasírttal. :)
VálaszTörlésEz egy érdekes változata lehet, nekem kicsit furcsán hangzik. Magamtúl biztosan nem csinálnám meg, de ha valaki elém rakja, megkóstolom :)
Izgalmas, de nagyon finomkat lehetnek
VálaszTörléshú, jöhetne egy adag belőle, a római köményt imádom, nagyon tetszik, és jöhet hozzá a főzelék is!
VálaszTörlésJa és azt elfelejtettem írni, hogy én is elsóztam!!!
VálaszTörlésNagyon összebeszéltünk, úgy látom :)
éjjen! :)
VálaszTörlésJól néz ki! Az aprószemű az a "normális" zabpehely?
VálaszTörlésIgen, normális zabpehely, de van egy változat a Sparban, amire az van írva, hogy aprószemű zabpehely, és tényleg apróbbra van törve. Jó hozzá a normál méretű is!!!
VálaszTörlésKöszi! Pont ilyen van itthon, most már észrevettem.
VálaszTörlésezt is megcsináltam, nekem nagyon ízlik, annyira jó fűszeres, köszi a receptet!
VálaszTörlés