Oldalak

2010. november 1., hétfő

Bori hagymás krumplija


Csincsilla kérésére külön bejegyzést kapott Bori hagymás krumplija, amit lehet enni köretnek, vagy akár salátának is. Különösen finom rántott hús mellé! Így készül:

Egy adag (mondjuk 1 dl) majonézhez keverünk ízlés szerint mustárt (lehet 1 kávéskanál), pici porcukrot, pár csepp citromlét és késhegynyi őrölt szerecsendiót. Amikor ezeket jól elkevertük jöhet bele két adag (mondjuk 2 dl) joghurt. Ezután belekarikázzuk a héjában főtt krumplit (mondjuk 4 szemet) és fél, uszkve egy fej apróra vágott lilahagymát. A hagymát lehet Csincsilla-módra előkezelni: előbb lesózva állni hagyni, hogy elmenjen az ereje. Ennyi az egész.

Kicsit rövidre sikerült ez a bejegyzés, mert sok a munkám itthon, de cserébe van egy meglepetésem, ez az őőőrülten ijesztő Tökfej, amit Ercsi és Viki faragott ki tegnap.


Pontosabban Viki előrajzolta és Ercsi kifaragta, mert félt, hogy Viki elvágja a kezét. Ettől én is félnék, a balkezesek ne faragjanak tökfejeket, hanem csak taroljanak a kézilabdapályán! Nincs igazam?


Itt van Tökfej barátságosabb megvilágításban, nagyon édes, mert olyan kedves arca van! Biztosan jó hangulatot áraszt a lakásban! Köszi a képeket!

8 megjegyzés:

  1. én megnéztem vóna a balkezes faragást! :D

    VálaszTörlés
  2. ja és gyönyörű az új fejléc :)

    VálaszTörlés
  3. én meg a te jobbkezes faragásod! vihhi

    VálaszTörlés
  4. szó szerint tudtam h ezt fogod válaszolni!!! :D:D:D (haki)

    VálaszTörlés
  5. Hogy elmenjen a hagyma ereje??? Na ne már! Akkor felesleges bele a hagyma. :)

    Nagyon finom lehet, jó ötletet adtatok a legközelebbi házikenyér-hidegtál partinkhoz.

    VálaszTörlés