Oldalak

2010. november 11., csütörtök

Tegnapi kenyerem belülről


Tegnap nem vágtam fel, mert még meleg volt, de Csincsilla kérésére megmutatom belülről is.


És emlékeztetőül kívülről még egyszer.





Meg hogy milyen szépen lehet szeletelni.



Elég jól néz ki, nem? :-)

15 megjegyzés:

  1. de büszkék vagyunk! :)

    VálaszTörlés
  2. nagyon szép :)) s milyen finom lehet:)

    VálaszTörlés
  3. szép lett nagyon a kenyér, belül is! :)

    VálaszTörlés
  4. fantasztikus!!! férjhez mehetsz!

    VálaszTörlés
  5. még nem ment el az eszem teljesen...

    VálaszTörlés
  6. Starfi, köszönöm! A kommentedet is!

    VálaszTörlés
  7. Teljesen joggal vagy büszke magadra! Így kell kinéznie egy kenyérnek.

    VálaszTörlés
  8. N. Nagyváthy Szabó János szerint:
    "Jó kenyérnek azt tartjuk, a' melly domború, héjja sem igen lágy, se kemény; sárga vagy barna, de nem fekete égett; nints elválva a' bélitől; a' béli szívós, és nem elmorzsákható. Ha a' bélit bényomják: ismét magától felduzzad; inkább apró sűrű, mint igen lyukatsos, jóízű, nem savanyú több Napok múlvais; a tejet feliszsza, mint a Spongyia> ha a' fenekét megütik ököllel; az egész Kenyér egyaránt megrendűl."
    A kenyérkéd még ránézésre is megfelel ezeknek a paramétereknek, kedves magyar Házi Gazdaszszony!

    VálaszTörlés
  9. Nem jutok szóhoz az örömtől, Ági! :-))) Hogy Nemes Nagyváthy Szabó János szerint is jól sikerült a kenyerem, ez aztán tényleg nagy dicséret!! Köszönöm!

    VálaszTörlés
  10. Szia Andi!
    Szeretném elkérni a kenyér receptet, már az egész blogot átnéztem, de nem találtam sehol. Köszi a segítséget.

    VálaszTörlés
  11. Szia Klaudia, ez a kenyér "lángos a sütőből" receptjénél található, mert a tészta egy részéből lángos készült, a másik része lett a kenyér. Itt találod: http://csincsilla.blogspot.com/2010/11/langos-sutobol.html

    VálaszTörlés