Oldalak
▼
2009. január 25., vasárnap
Sajtos stangli
Bevallom, abban van egy kis csúsztatás, hogy ez itt sajtos stangli, de még meggyanúsítanátok, hogy nem főztem egész hétvégén, ha ezt se tenném fel, pedig sajt nélkül szerepelt már. Igen, igaz, nem sokat főztem, mert hosszú idő óta ez volt egyik legnyűgösebb hétvégém, de azért volt egy kis zöldséges-rizses-csirke, volt fasírt, rakott kelkáposzta, húsleves és volt még gyümölcssaláta is. Gyorsan sütöttem fiam jövő heti szendvicseihez egy kis péksütit, amihez a jól bevált kiflireceptemet használtam, csak szezámmag helyett sajttal szórtam meg a tetejét, hogy sajtos stanglinak lehessen nevezni.
Hozzávalók:
- 68 dkg liszt
- 4 dl langyos tej
- 1 kávéskanál cukor
- 2 kávéskanál só
- 2 dkg vaj
- 1/4 élesztő
Imádott dagasztógépemmel összeállítottam a tésztát, 1-1,5 órát hagytam kelni, majd digitális mérleggel ellenőrizve 12 egyforma, 100 grammos darabra vágtam, hosszúkásra formáztam és ismét egy órát kelesztettem a bekapcsolt sütő előtt. Megint szép duplájára kelt, lekentem langyos vízzel, betoltam a 200 fokos sütőbe 10 percre, ekkor kivettem, megszórtam reszelt sajttal és visszatoltam még 10 percre a sütőbe. Holnap ebből készítek szendvicset Tomának.
remélem azért a te gyümisalid is előbb utóbb tele lesz boldogsághormonnal:)
VálaszTörléscsinos kis stanglik!
köszi!
VálaszTörlésés én is remélem! :-)
szeretem, amikor ilyen szép rendes valami:)a tetejére adagolt sajt hány gramm/stangli?
VálaszTörlésAjjajjajj elfelejtettem lemérni! :-)
VálaszTörlés