Oldalak

2009. február 23., hétfő

Csokoládés tallérok, 2.


Annyira finomnak nézett ki az Andi csokis tallérja, hogy én is kedvet kaptam hozzá. Főként, hogy egyesével terít le bennünket az infuenza, és a rengeteg bögre citromos tea mellé néha igencsak jól tud esni egy-két finom keksz. Főleg, ha ennyire csokis.
Szinte szóról szóra követtem az eredeti receptet (ez biztos a betegség miatt van), csupán a cukor mennyiségét csökkentettem le olyan 90 grammra. És nagyon, nagyon finom csokit használtam hozzá.
Nekem ebből a mennyiségből 15 darab lett, úgy számolom, hogy kb. 1000 kalória adagonként. Két tepsiben, légkeveréssel sütöttem, mivel úgy gondolom, hogy az én sütőm alacsonyabb hőmérsékletet produkál, mint amit a kijelzője mutat, 200 fokon (a 180 helyett), pontosan 12 percig. Egy lehelletnyit túlsütöttem, legközelebb pont 10 perc elég lesz. Gyönyörű lett, nem?

12 megjegyzés:

  1. télleg gyönyörű! :)

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörű! Mint a könyvben! Hogy csináltad? Formáztál golyókat? Nekem még sosem lett ilyen szép!!!!!
    A fénykép is fantasztikus, gratulálok!

    VálaszTörlés
  3. csudaszépséges!! Andinak el ne áruld, csináljon krokodilosat, vagy kutyásat, macskásat neki csak azok mennek. A gömbölyded formákat csak a nevében ismeri :)

    VálaszTörlés
  4. Na jó, ebből elég! Megpróbálom még egyszer!

    VálaszTörlés
  5. ha nem sikerül én úgyis megeszem!!!

    VálaszTörlés
  6. Andika, csokis süti ügyben rám is számíthaatsz:)

    VálaszTörlés
  7. egyébként a süti szebb mint a szakácskönyvekben:)))

    VálaszTörlés
  8. Köszi Marcsi, akkor mindenképpen számítok rád, bárhogy sikerül! :-)

    VálaszTörlés
  9. Én is felajánlanám a kis bendőmet, bármillen is légyen a kinézete :)

    VálaszTörlés