Oldalak
▼
2009. március 9., hétfő
Banános-karamellás sajttorta
A recept innen van. Elképesztően finom torta, ha valaki úgy gondolja, hogy a bikiniszezon előtt még gömbölyödnie kell, akkor gyorsan dobja össze.
Itt-ott picit változtattam a recepten:
- nagyon nem volt kedvem gyári kekszhez. Helyette a 2. számú zabpelyhes kekszemet csináltam meg, egy fél adag tésztát belesimítottam abba bizonyos 21 cm-es tortaforma aljába (előtte kipapíroztam), és ropogósra sütöttem. Amikor megsült, kivettem (nem baj, ha közben összetörik, úgyis az lesz a sorsa), kihűtöttem, és a továbbiakban már a recept szerint jártam el vele (vaj, cukor). Ez is nagyon finom lett.
- a tésztaalapra rákentem 2-3 evőkanálnyi narancslekvárt, mielőtt ráöntöttem a krémet.
Szerintem sokat elárul a tortáról, hogy a vasárnap délután sütizéshez már egy morzsányi sem maradt (péntek este a épphogy a negyedét tudtuk megenni öten).
Gyönyörűűű képek! Én most egy kicsit nem sütnék tortát... De majd egyszer!
VálaszTörlésÉn jövőhéten kipróbálom, bár hízni nem szeretnék:))) de istenien néz ki.
VálaszTörlésdegusztaaaa!!!! anyuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu:)
VálaszTörlésvagy
marcsiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii:D
ééééééén????? méponén?
VálaszTörlésÉn jövőhéten megcsinálom:) Mazsi sikítok melyik nap:)
VálaszTörlésakkó nem anyuu! *haki*
VálaszTörléskösziiiiiiiiii marcsiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii:D
marcsiiiiiii! :-)
VálaszTörlésmarcsiiiiiii! :)
VálaszTörlésEz maga a bűnbeesés...Gyönyörű!
VálaszTörlés