Oldalak
▼
2011. január 25., kedd
Zöldséges árpa, füstölt sajttal, cicákkal
Ha már végképp nincs sem ötletem, sem időm, de persze enni azért szeretnék.
Hozzávalók:
- 15 dkg árpagyöngy
- bő kilónyi vegyes leveszöldség
- némi zsiradék, só, bors
- 5 dkg (füstölt) sajt
Az árpagyöngyöt kétszeres vízben csipet sóval megfőzzük. A zöldségeket meghámozzuk, apróra vágjuk, kevés libazsíron (vagy bármin) kicsi sóval megpároljuk, borsozzuk. A kétféle főtt dolgunkat összekeverjük. Kivajazott tepsibe simítjuk, ráreszeljük a sajtot, villával kicsit átkeverjük, hogy ne csak a tetején legyen. Sütőben összeforrósítjuk.
Önállóan is, köretként is nagyon finom.
Néhány régi kép. Az öreg fekete cicánk, dagi cicánk (aki ekkor még nem is volt olyan dagi), meg Pötyike, az örökölt cicánk, aki már az örök vadászmezőkön dorombol teljes gázzal.
Hogy te milyen jókat tudsz! A cicák meg tündériek az egyforma tálkáikkal!
VálaszTörlésigen, mindig ez a rend, a három cicának párhuzamosan kell elhelyezkednie a táljuk felett, színsorrendben.
VálaszTörlésNagyon finom lehet a cicák nagyon édesek :)
VálaszTörlésHa a cicák felrúgják a sorrendet, helyre rakod őket?
VálaszTörlésÁrpagyöngy jöhet minden formában. Keresem is hozzá az ötleteket. Köszönöm ezt is !
igen, húzom-vonom a társaságot (most is hárman vannak). szín, kor és méret szerint vannak elrendezve. és fontos a párhuzamosság:)
VálaszTörlésMegjegyzés a képregényben a Garfild rajz mellett: -- nevet --ha,ha,ha
VálaszTörlésJaj de cukik ezek a cicák! Kellett volna még egy olyan kép is, amikor a fekete emeli fel a fejét :)
VálaszTörlésJa és imádom az ilyen gyorsan elkészülő, egyszerű és sokféleképpen hasznosítható ételeket.