2012. március 12., hétfő

Egyben sült pulykacomb szezámos mézes répával

Vidék Íze sokadik felvonás... De most már áttértünk a februári számra, áprilisban majd eljutunk a márciusiig :)

Természetesen anyuék készítették el ezt az ételt is, sajnos én meg sem tudtam kóstolni. De biztos meg fogom csinálni, amikor más ötletem nem lesz. Annyira egyszerű és gyorsan elkészíthető - gondolom nem véletlenül volt az újságban a "kezdőknek könnyedén" nevű rovatban a recept.


Hozzávalók:
- 1 pulyka alsó vagy felső comb
- fűszerkeverék (steak, szárnyas, stb)
- só
- fél dl étolaj
- 50 dkg sárgarépa
- 5 dkg szezámmag
- 5 dkg vaj
- 1 evőkanál méz

A húst megmossuk, megtöröljük, megsózzuk, majd egy sütőedénybe fektetjük. A fűszerkeveréket elkeverjük az olajban, és ezzel bekenjük a hús minden oldalát. Vizet öntünk alá és lefedjük. 180-200 fokra előmelegített sütőben puhára pároljuk, majd a fedőt eltávolítva, a hőfokot mérsékelve pirosra sütjük a pulykát.


Amíg a hús sül, a sárgarépát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A vajat serpenyőben felolvasztjuk, erre rádobjuk a sárgarépát, a szezámmagot és rácsurgatjuk a mézet. Megsózzuk és kevergetve megpirítjuk.

Nem szabad teljesen megpuhulnia, akkor jó, ha roppanós a zöldség.

A köretet és a húst tálra rendezzük, a felsőcombot szépen felszeleteljük.


Ízlés szerint lehet hozzá külön köretet készíteni, de nem szükséges. Anyuék tarhonyát csináltak mellé, nekem elég lenne a sárgarépa. :)

És itt ragadnám meg az alkalmat, hogy megköszönjem tesómnak az utóbbi időkben készített sok és szép fotót.

4 megjegyzés:

csincsilla írta...

én is imádom a pulykacombot, pont ezért, mert annyira nincs vele munka, és nagyon finom frissen sülve. és köszi anyukádéknak a folyamatos tesztelést:)

Bea írta...

Nem kell megköszönni, ők is élvezik a tesztelést és szívesen csinálják, mert jó újságból dolgozhatnak. :)

Andi írta...

Fú, hát nagyon jól néz ki. Ez a januári számban volt tényleg?

Bea írta...

A februáriban :)