2015. március 10., kedd

Télvégi saláta vadul pockozó ebekkel


Alibisaláta, hogy jöhessen utána a napi cuki (ráadásul a Joli ötlete, nem is az enyém). Hogy legyen valami pozitivitás is, tényleg jó. Azért jó, mert van benne egy kis citrom is, és ettől valahogy olyan üde lesz az egész. És tudom, hogy papíron már tavasz van, de igazából ez még tél, legalábbis nekem. Télikabát, három nadrág,  megfagyás. Sapka. Elegem van már. Egyáltalán, lesz az idén tavasz? A salátát a Tamás találta ki. Mert mindig vesz a kedvenc zöldségesünknél kínai kelt. Meg lila hagymát.

Hozzávalók:
fél kínai kel
1-2 lila hagyma
1-2 sárgarépa
1 bio citrom
mindenféle egyéb talált zöldség (momentán retek, brokkoli, pici póré)
méz
almaecet


Feldarabolom a hagymát, és egy evőkanál sóval jól elkeverem. Kiköltöztetem az udvarra, és hagyom állni. Inkább egy órát, de ha sietni kell, akkor tíz perc is sokat ér. Ha így csináljuk, akkor megszelídítjük a hagymát, az ereje elmegy, az íze marad. Nem lesz utána az a rémes hagymaíz az ember szájában. Amíg ázik a sóban, feldarabolom a többi zöldséget: késsel vékonyra vágom, durván reszelem, ahogy jól esik. Hozzáreszelem a citromhéjat is. Végül rányomom a citrom levét. Hozzákeverem az átmosott hagymát. Megy még bele fél vagy egycsapott evőkanál méz. Aztán kóstolok. Só még biztosan kell bele. Meg 1-2 evőkanálnyi almaecet is, de ez ízlés kérdése. Mehet még rá egy kis víz is, mert ezek a téli zöldségek nem fognak sok levet ereszteni. Frissen is nagyon jó, de több napos állás után is.

Reggelente pockozunk a haverokkal. Hihetetlen lelkesen. Fújtatva, röfögve, derékig elsüllyedve. Csak a sok gömbölyű feneket látjuk.

Ez egy egészen csodálatos pocoklyuk volt. Luca és Zsuzsika két oldalról támadtak.


Néha derékig eltűntek.


Zsuzsi néha kicsit rossz helyre került. Pont a nyakába repült a kitermelt föld.


Itt jól látszik, milyen messzire mentek.


Persze másnak is kerül pocoklyuk. Kóficka és Nyika is szorgalmasan ásnak.


Lobogó füllel.



Próbáltam olyan képet lőni, amin három kutya is rajta van. De folyamatosan mozgásban voltak.



Nincsenek megjegyzések: