A kép ronda, de informatív, szépen látszik az üvegpohárban, hogy miről is van szó. Szintén nagyon szezonális, azért kell gyorsan kirakni. Halálolcsó a borsó, most kell gyorsan ilyet enni, lehetőleg minden nap.Nagyon-nagyon szeretem a krémleveseket, nekem valahogy ugyanaz a leves jóval finomabb összetörve, nem tudom, miért, fogam még van néhány, de valahogy ezek ízlenek igazán. Az már csak hab a tortán, hogy ezek a legegyszerűbb és legkevesebb kalóriát tartalmazó levesek, mármint ahogy én csinálom.
Hozzávalók:
1 kg héjas zöldborsó kifejtve
1 pici sárgarépa (tényleg pici)
1 nagy csokor petrezselyem zöldje
2 nagyobb levél bazsalikom
3 nagyobb levél menta
só
frissen őrölt fekete bors
icipici libazsír (mondjuk egy kávéskanálnyi)
Egy kis lábasba öntöm a borsót, a vékonyra karikázott répát, aláteszem a zsírt, meg öntök alá fél deci vizet, és kis lángon puhára párolom, mivel totál friss és zsenge minden zöldség, nem fog sokáig tartani. Ha már puha (vagy majdnem puha), felöntöm vízzel, annyival, hogy olyan jó ujjnyi-másfél ujjnyi víz legyen a zöldségeken. Felforralom, közben beledobom a mentát, sózom. Ha már felforrt, mehet bele a bazsalikom és a bors, és amint puha a borsó, zárom is el alatta a lángot. Hozzádobom még a durvára vágott petrezselymet, és a botmixerrel pépesítem, nem olyan rettenetesen alaposan. Gondosan nem rakok hozzá tejszínt, mert nem bírom a tejszínes krémleveseket. Ennyi. Bármikor és bármennyit meg tudnék enni belőle, isteni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése