2013. július 8., hétfő

Sült csirke


Mostanában csak így sütöm a csirkét. Kell hozzá ugyan némi idő, de nagyon-nagyon finom.

Hozzávalók:
1 csirke (1,5 kg)
fél dl olaj
1 csokor vegyes zöldfűszer

fekete bors
1 negyed citrom


A csirkét megmosom, leszárítom. Kívülről sóval bedörgölöm. Egy tepsibe öntöm az olajat, szétkenem. Belerakom a csirkét, úgy, hogy a melle legyen lefelé. A hasikájába tömködöm a zöldfűszercsokrot (menta, petrezselyem zöldje, zeller, bazsalikom, amit éppen találok - szerintem a legfontosabb, hogy legyen benne egy pici ág menta is) meg a citromot. Tekerek rá bőven borsot, és mehet a 160 fokos, légkeveréses sütőbe. Mindenféle takarás nélkül Nem sül gyorsan. Nekem ez például 2 és háromnegyed órát töltött a sütőben. Persze figyelni kell, minden sütő nagyon más. Félidő körül megfordítom, úgy, hogy a melle legyen felül, ezzel a módszerrel mindenütt szép ropogós lesz a bőre. Amikor megfordítom, akkor a felfelé eső részekre is tekerek még egy kis borsot. Sütőben sült újkrumplival, cukkinivel, padlizsánnal és salátával isteni. Ha sokan vagyunk, akkor teszek még hozzá pár combot, ezt-azt, ami még elfér a tepsiben. Egyidő alatt megsülnek, talán egy cseppet barnábbak az alkatrészek, de árnyalatnyi a különbség.

Napi cukinak meg egy kép arról, hogyan barátkozik két kis kedvencem a tésai virágoskertben:





Nincsenek megjegyzések: