2018. március 1., csütörtök

Kóficka 15


Ma 15 éves. Befogadott kutyus, körülbelül másfél éves volt, amikor összekötöttük az életünket. Tésai termés, ismertük kölyökkorától. Amikor nem a falut járta, méteres láncon tartották a kis nylonból összeeszkábált kutyaólja mellett. Tudjuk, hogy 2003 karácsonya előtt már kiskutyái voltak. Nem túl hosszú ideig. Amikor hozzánk került, lett néhány személyes cucca, például kapott tőlünk szülinapot is, március elsejét, túl sokat nem tévedhettünk. És ma 15. Cukibb, mint valaha. Teljesen süket, de ez legfeljebb nekem fáj, amikor esténként elemlámpával kutatok utána az icipici kertünkben, ha már régóta nem jött be. Sosem volt izgága, de ez még fokozódott. Irtó sokat és mélyen alszik, nagyon jól áll neki. Az étvágya fantasztikus. Diétázunk, de sok finomság is belefér ebbe az étrendbe, szóval valahogy kibírjuk. Még sokat tud sétálni, főleg akkor, ha akar. Nagyobb túrákra azért mindig hozza DT a hátizsákot is. Ma ünneplünk. Volt már egy korai ebéd, lesz uzsi és még vacsi is. Főleg párolt marha(lábszár) sok finom zöldséggel, meg egy kis konfitált disznó. Este, ha négylábra áll, hasisimi, összebújás. A képen a szülinapi ajándéka. Amint megkapta, fejest ugrott bele, és azóta ott horkol. Szerintem szuper ajándékot kapott, nagyon boldog vele. Receptet most nem kaptok. Csak napi cuki van. És majd egyszer jön ez meg az, már sok fotóm van, csak időm nincs.4 megjegyzés:

fortissimo írta...

Nagyon Boldog Szülinapot Kóficka, és még jó pár boldog évet a gazdáiddal! Nagyon-nagyon cuki vagy valóban, és szerencsés is, hogy a drót végéről ehhez a családhoz kerültél! :)
Nagyon szeretem az írásaidat, és a receptjeidet, de különösen a napi cukikat. Üdv Mónika, egy olvasód

Andi írta...

Hát nagyon boldog szülinapot neki! Sokat! Sokat!

Andi írta...

(engem is befogadhatnátok ugyanezekkel a feltételekkel, pl. túra DT hátizsákjában, stb. stb.)

csincsilla írta...

köszönjük Kóficka nevében:) Kófickának azért lenne ehhez hozzáfűznivalója, hogy miben szenvedett hiányt az elmúlt tizensok évben:) Andi, te meg bele is férnél abba a hátizsákba:)