Íme itt van Imi legújabb próbálkozása a ropogós csirkeszárnyra. :) Mivel a téma kimeríthetetlen, biztos lesz még pár változat, mire eljut a végleges és tökéletes megoldáshoz, de lényeg az, hogy ez már egy fokkal jobban sikerült mint a múltkori.
Sok receptet átolvasott, de egyik sem nyerte el igazán a tetszését. Végül carp csirkeszányaiból indult ki, ennek az összetevőit változtatta meg kissé.
Hozzávalók:
- bőrös csirkeszárnyak
- olaj
- fokhagyma
- cayenne bors
- sültcsirke fűszerkeverék
- só
- sör
Az olajban elkeverte a cayenne borsot, a sültcsirke fűszerkeveréket és a néhány gerezd zúzott fokhagymát. A csirkeszárnyakat egy ecset segítségével bevonta ezzel a páccal, majd egy mélyebb edénybe helyezte és a maradék páclevet ráöntötte. Lefedte az edényt és néhány órán keresztül a hűtőszekrényben érlelte a húst.
Közben elkészítette a csípős mártogatót, a következő hozzávalókból:
- 4 evőkanál ketchup
- 2 kávéskanál csípős dijoni mustár
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis fej lilahagyma
- pár csepp Tabasco szósz
- őrölt bors
A ketchupban elvegyítette a mustárt, Tabasco szószt, frissen őrölt borsot, majd hozzáadta a zúzott fokhagymát és az egészen apróra vágott lilahagymát. Megszórta felaprított petrezselyemmel és lefedve szintén a hűtőbe helyezte amíg a húst megsütötte.
A csirkeszárnyakat egy tepsiben egymás mellé sorakoztatta, ráöntötte a páclevet és meglocsolta sörrel. 200 fokra előmelegített sütőben lefedve sütötte kb. fél óráig, amíg a hús nagyjából megpuhult. Ezután grill fokozatra, 180 fokra kapcsolt, levette a csirkeszárnyakról a fedőt, meglocsolgatta a szafttal, megszórta sóval és pirulásig sütötte.
Friss kenyérrel és a csípős mártogatóval ette. Mivel én továbbra sem szeretem a csirkeszárnyat, ezért Imi tüntette el az egészet. Véleménye szerint határozottan jobb volt mint a múltkori. :)
4 megjegyzés:
Nagyon rajta vagytok a témán! :-) Hajrá Imi!
Isteni lehet
annyira tetszik ez a csirkeszárny-sorozat!!! alig várom a folytatást:) a férfiak irtó alaposak tudnak lenni, ha rárepülnek valamire, szóval szurkolok:)
nem-e lehetne-e hozzávenni a tökéletes káposztasalit is? (káefcét sezretnék otthon enni, e-k nélkül)
Köszi csajok :)
A KFC-s cucc engem is izgat. Lehet, hogy az lesz a következő. Már túrtam a múltkor speckó panír receptet.
Megjegyzés küldése