2012. február 6., hétfő

Hófúvás

Móni kérésére gyorsan leírom, hogyan is készült anyuék hétvégi desszertje. Tesókám tegnap eldicsekedett vele a Facebook-on és egyik kedves exosztálytársnője gyorsan elkérte a receptet, annyira megtetszett neki a fotó alapján.

Ez is a januári Vidék Ízében jelent meg, a leírás szerint 25 perc alatt kész van. Anyu is azt állítja, hogy nagyon gyors édesség.

Hozzávalók:
- 12,5 dkg babapiskóta
- 5 dl fehérbor
- 10 dkg + 4 evőkanál cukor
- 4 tojás
- 5 dkg étkezési keményítő
- 1 evőkanál tejszín
- 2 evőkanál rum vagy konyak
- 1 csipet só
- 2 evőkanál mandulalapocska

Egy tűzálló tálat kirakunk babapiskótával. Egy lábasban vagy fém keverőtálban összekeverjük a bort, a cukrot, a tojások sárgáját, a keményítőt, a tejszínt és a rumot/konyakot. Vízgőz felett kevergetve besűrítjük. Levesszük a tűzről és kissé kihűtjük.


Ezután ráöntjük a krémet a babapiskótákra, lefedjük és állni hagyjuk 10 percig.

A tojásfehérjékből egy csipet sóval kemény habot verünk, kanalanként adagolva hozzá 3 kanál cukrot. A krém tetejére csúcsokat formázva átlapátoljuk a habot. Tetejét megszórjuk mandulalapkákkal és a maradék egy evőkanál cukorral. 250 fokra előmelegített sütőben megpirítjuk a sütemény tetejét.

Ennyi az egész. :) Tesóm azt mondta, finom volt, csak neki túl domináns volt benne a bor íze. Javasolta, hogy legközelebb készüljön hozzá egy kis vaníliás pudingkrém vagy sodó.

5 megjegyzés:

Andi írta...

Biztosan nem szereti tesód a bort! :-) Nekem tetszik a süti!

csincsilla írta...

szerintem is az lehet a baj:) isteni ez a sok újságos visszajelzés:) anyukádékat ki kéne nevezni hivatalos tesztelőknek:)

Bea írta...

Szereti, de leginkább forralt bornak :)

Szerintem nyugodtan kinevezhetjük anyuékat hivatalos tesztelőknek, mert hegyekben áll a sok fotó a gépemen azokról a kajákról amiket már kipróbáltak. Én meg gépelhetem be a recepteket mint a güzü :)

Mazsola írta...

Höhö! :D

Valóban nem vagyok egy óriás bor-fan, de nekem akkor is tetszene a bor kevésbé édes íze mellé az édes is. :)

Unknown írta...

Szép munkák! http://coolworld.try.hu