2016. május 11., szerda

Császármorzsa glutén- és tejmentesen


Hát valahogy el kell nevezni, ez elég jól leírja a lényeget. Annyira finom, hogy jó pár készült belőle a hétvégén. Kb. három és fél perc alatt kész van, és már ehető is. Ennél többet mostanában nemigen várok el egy édességtől. Egyszemélyes adagokban készül:) Kell hozzá egy tányér, amiben összekeverjük, egy serpenyő, egy villa és egy falapát. Szóval nem kell utána évekig mosogatni.

Hozzávalók:
1 túlérett banán
2 evőkanál barna rizsliszt
1 tojás
2 evőkanál főtt barna rizs
vaníliakivonat
csipet só
víz
valami zsiradék, én olívaolajat szoktam használni

Egy tányérba ütöm a tojást, villával felverem. Beleteszem a meghámozott banánt, pépésre átnyomom, aztán hozzákeverem a többi hozzávalót. Annyi víz kell hozzá, hogy híg nokedli tészta állagú legyen. Pici olajat forrósítok egy serpenyőben, elegyengetem benne a masszát, és közepes tűzön megsütöm az egyik oldalát (egy-két perc). Aztán a falapáttal megfordítom, szinte biztos, hogy el fog törni, de ki bánja. Fordítás után szét is lehet tördelni a falapáttal, úgy még ropogósabb lesz. A másik felének még kevesebb idő elég. És csókolom. Mehet rá a vaníliás porcukor, a friss eper, de üresen is isteni.

Napi cukinak meg pár kirándulás közben fürdőző eb. A csodás képeket Bán Bea csinálta, ki más.

Kóficka napról napra szebb lesz. Pedig nem nulláról indult.


Man(g)ócska  szép nagy kutya lett, a lelkesedése és a rendkívül magas energiaszintje változatlanul töretlen.


Elől a vízidisznó-szerű lény Loncika, még Kófickánál is malacabb természettel megáldva. De jól áll neki:))



2 megjegyzés:

fortissimo írta...

Jaj de jó hogy megint írtál, és cuki fotókat töltöttél.. bár hiányolom Zsuzsikát :)ez tényleg gyors kis nasi, és talán annyira nem is hízlal

csincsilla írta...

:) Zsuzsika holnapra már betöltve:)
hát, ha egyáltalán létezik egészséges édesség, akkor ez az. és a tetejéről le lehet hagyni a vaníliás cukrot... nyilván nem kalóriamentes, de barátságos szénhidrátok vannak benne.