2011. január 18., kedd

Gesztenyepüré kockában, idegen tollak

Nem az én receptem, nem én csináltam, és nem az én macskám. De nagyon finom és nagyon szép.
 A sütemény a tavaly decemberi Vidék Ízében jelent meg (Németh Istvánné küldte be az újságba), és Gyöngyi sógornőm csinálta meg szilveszterre. Annyira rendes volt, hagyott nekem, szóval tesztelés kipipálva. Nagyon finom és nagyon hizlal, ha a bejglikkel és egyéb karácsonyi sütikkel nem értük el az álomsúlyunkat, akkor ezzel még korrigálhatunk. (Jobb híján a telefonommal készült a kép, ezért a szokásosnál is kicsit bénább.)

Hozzávalók:
- 50 dkg gesztenyemassza
- 25 dkg háztartási keksz
- 25+5 dkg vaj
- babapiskóta
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 5+1 dl tej
- 20 dkg cukor
- tejszínhab
- némi rum
- csokiforgács, csokitallér, ez az a díszítéshez
- (ananász)

A gesztenyemasszát összegyúrjuk a darált keksszel, vajjal és rummal. Egyujjnyi vastagra kinyújtjuk.
A pudingot 5 dl tejjel megfőzzük. A 25 dkg vajat habosra keverjük a cukorral, aztán összekeverjük a kihűlt pudinggal.
A gesztenyés alapra kenjük a krém felét, erre fektetjük a rumos tejben áztatott babapiskótákat. Gyöngyi pakolászott még ide néhány karika konzervananászt is, ami szerintem nagyon jót tett a sütinek. Jöhet a maradék krém. Tetejére jön az alaposan felvert tejszínhab. Arra meg a dizájnos tallérok, forgácsok, bármi.

Gyors, egyszerű, olcsó. Mutatós, szépen szeletelhető, szépen adagolható, aki szereti a gesztenyepürét (mint például én), azt ezzel le lehet venni a lábáról (mint például engem). Remélem, gyakran csinál még a Gyöngyi, és majd hagy egy-két szeletkét:)

Azt hiszem, cicák hetét rendezünk. Alant a (még) bukaresti Villám-cica, nehéz munkanapját tölti. Annyira édes, nem?



A szép cicaképeket Villámgazditól kaptam.

3 megjegyzés:

Andi írta...

Nagyon cuki cica! És nagyon szép süti, érdemes foglalkozni ezzel a gesztenyepürés-szépen formázott sütis ötlettel!

Bianka írta...

Nagyon finom a süti. A cica meg tündéri

Bea írta...

Annyira szép ez a süti! És a szép sütik mindig macerásnak tűnnek. De ez tényleg nagyon egyszerűen elkészíthető a recept alapján. Én már elértem az álomsúlyomat (túl is jutottam rajta karácsony környékén), de ez nem gátolna meg abban, hogy belapátoljak belőle pár szeletet.