2011. június 9., csütörtök

Sült rizs

Itt a rukkolás újkrumplisaláta tesója. Egyrészt köret is, meg egytálétel is, ahogy akarja az ember, másrészt abból csináljuk, amit épp találunk otthon, remek maradékfaló.

Hozzávalók:
- némi zsiradék
- rizs
- zöldségek, tetszés szerint (most újhagyma, sárgarépa és spenót)
- kurkuma (1 mokkáskanálnyi)
- só, bors

A rizst a szokásos módon megfőzöm. Közben wokban felforrósítok 1 evőkanálnyi zsiradékot, megpárolom rajta a feldarabolt újhagymát. Rászórom a kurkumát, meg beledobom a lereszelt sárgarépát, só, bors. Hagyom fortyogni néhány percig, némileg puhuljon meg a répa, nem baj, ha kicsit ropogós marad. Elzárom a gázt, és hozzákeverem a forró rizst, meg a megmosott, kicsit összetépett spenótot, és kész is van.
Lehet még mindenfélével tuningolni, petrezselyemzöld, nyers paradicsomkockák, ez-az.

3 megjegyzés:

Bianka írta...

Izgalmas, és így tálalva látványos is

Andi írta...

Imádom a rizst, ez is jöhetne!

Bea írta...

Hű ez legalább annyira jól néz ki mint az újkrumplis cucc. Pedig nem vagyok nagy rizsrajongó, de ha ilyen szép, zöldséges, akkor bármikor jöhet.