2012. szeptember 18., kedd

Káposztás szabdzsi


Kicsi Vúnál találtam ezt a remek receptet. Isteni, kiadós és olcsó. Ja, meg gyors is. Helyből dupla adagot csináltam. Annyit változtattam rajta, hogy csináltam még két liter házi tejből panírt, és azt pici vajon megsütöttem, aztán hozzákevertem a káposztás cucchoz, szerintem kifejezetten jól állt neki. (Egyébként a rendes Anditól eltérően nálam sosincs otthon ekkora steril gézlap, szóval tiszta, vasalt fehér konyharuhát használok a célra. Amit utána kimosok.) Nekem nagyon ízlett, meg szerintem mindenkinek, mármint a szabdzsi, és melegítve szinte még jobb, mint frissen, mint általában a krumplis ételek, szóval érdemes nagy adagot csinálni, és napokig rájárni.

Tettem hozzá 2 liter tejből készített paníírt is, vajban megsütve. Fehér szezámmag és napraforgómag megpirítva.

Hozzávalók (szimpla adaghoz):
- kevés olaj (kb. fél dl)
- 1 tk barna mustármag
- 1 tk egész római kömény
- 1 zöldpaprika
- 2 nagyobb krumpli
- 1 kisebb fej káposzta
- kb. 1 dl paradicsomsűrítmény (2-3 paradicsomot kockáztam bele)
- 1 tk kurkuma
- 2 tk őrölt koriander
- 1 tk garam masala
- kevés nádcukor
- só
- kevés citromlé (kihagytam)
- 2 tk fekete szezámmag megtörve (ez sem volt, fehér szezámmag és napraforgómag keverékét használtam)


Az összes zöldséget meghámozzuk, kockára vágjuk. Wokban olajat forrósítunk, kipattogtatjuk a mustármagot. Római köménnyel még egy percig sütjük. Pár perc a paprikának, utána a krumpli és a káposzta, többi fűszer. Ráöntjük a paradicsomot is, só, cukor. Ha kész, rászórjuk a magokat, meg az én esetemben a külön serpenyőben megsütött panírkockákat.

Nincsenek megjegyzések: