2011. december 15., csütörtök

Argentin csirke


Folytatódik az argentin sorozat, és mostanra már megállapítottuk Tomával, hogy szeretjük az argentin konyhát. Mondtam is a fiamnak, hogy úgy érzem, most már akár férjhez is mehetnék egy jóképű argentinhez, amit ő is helyeselt, csak kiegészítette, hogy igen, egy jóképű ÉS gazdag argentinhez. Ennek az ételnek eredetije itt olvasható.

Hozzávalók:

- 50 dkg csirkemell
- 2 kis doboz sűrített paradicsom (nekem 0,5 liter házi paradicsomlé)
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olaj
- 1,5 dl vörösbor
- 1 tyúkhúsleveskocka
- majoranna
- 2 babérlevél
- só


A csirkemellet csíkokra vágtam, félretettem. Egy jénai tálban összekevertem a többi hozzávalót, de előbb még a húsleveskockát kb. 1 deci vízzel felolvasztottam. Beletettem a szószba a csirkét is, és betoltam a sütőbe, 200 fokra állítottam és egy órán keresztül fedő nélkül sütöttem. Ha sűrített paradicsommal készítettem volna, akkor fedő alatt pároltam volna kicsit alacsonyabb hőmérsékleten.


Nagyon finom volt, a száraz csirkemellnek igencsak jót tesz a vörösbor. Krumplipürével tálaltam.

4 megjegyzés:

csincsilla írta...

biztos felületes vagyok, de ez nekem kb. ugyanaz, mint a szépséges nevű pollo de estofado (vajon jól írom?), csak ebben még paradicsom is van, meg a sütőben készül el. az enyém legalábbis pont ilyen volt:)

Andi írta...

Hát igen, én is összehasonlítottam a szépnevűvel többször is, és majdnem ugyanaz. Csak attól, hogy ebben nincs hagyma, meg hogy sütőben és sok szaftban párolódik, mégis más lett. Ez paradicsomos hús inkább, az meg brassói inkább, ha lehet így a különbséget érzékeltetni.

Az a baj, hogy nálunk elég behatárolt, hogy mit lehet főzni, ezért szinte mindig ugyanabban a körben mozgok sajnos.

Hobbychef írta...

Argentína sajna kimaradt az életemből, így nem tudom mennyire autentikus, de - s ez a lényeg - guszta, s csak finom lehet.

Andi írta...

Köszönöm Hobbychef, kedves vagy! Van nekünk egy argentin szakértőnk, majd ő megmondja -ha ráér-, mennyire autentikus.