2011. december 1., csütörtök

Mézeskalács adventi naptár


Unokahúgaimnak, Mazsinak és Vikinek készítettem ezeket a mézeskalács adventi naptárakat. Egyik nap órákon keresztül keresgéltem az interneten valami ötlet után kutatva, hogyan lehetne fellógatni a mézeskalács adventi naptárt, de semmi olyat nem találtam, ami nálunk megvalósítható lenne. Olyat semmiképpen nem akartam, amit asztalon kell tartani, mert tesóméknál a négylábúak veszélyeztetik az épségét, és a falra szerelhető se jöhetett szóba, mert betonból készült házban lakunk, ahová nem lehet csak úgy ukkmukkfukk felfúrni valamit, mindenképpen a felakasztós és lógatós megoldásra lett volna szükségem. Végül eldöntöttem, hogy koszorúra fogom felkötözni a kis számozott mézeskalácsokat, és rá két napra megláttam ezt a gyönyörűséget Mohánál, majd pedig ezt a Papazsíroskenyér blogon. (Remélem ha valaki jövőre ötleteket keres mézeskalács adventi naptárhoz, a gugli már nem csak a mézeskalács fenyőfához - 24 darab kis négyzettel - fogja eljuttatni.)

A világosabb színű formák a tavaly kipróbált mézes tésztából, a sötétebbek pedig a pepperkakor tésztájából készültek. Az íróka összeállítását Mohánál tanláltam meg.



Fiamnak pedig a tavalyi adventi naptárat újítottam fel idén is, mert ő nem szereti a mézeskalácsot. Legjobban a gumimacit és a sportszeletet szereti, de más meglepetések is várnak rá karácsonyig.

10 megjegyzés:

Bea írta...

Erre már nem is tudok mit írni, azt hittem, az adventi koszorút nem tudod már überelni. :) És mégis :) Én is szeretnék az unokahúgod lenni. De Tomával is szívesen cserélnék.

Andi írta...

Jó, akkor lehetsz te is az unokahúgom, Bea, és már csak azt szeretném tudni, hogy nálad fel lehet valahova akasztani? merthogy náluk kinéztem a helyét, nehogy lebőgés legyen a végén.

mazsolla írta...

mostmár itt is karácsony illat van! viszont folyton összefut a nyál a számban ettől és lopva a koszorúra sandítok néhányszor...már csak a hatásvadász zenei aláfestés hiányzik. remélem nem fogom alvajárni felzabálni az egészet!! :D

köszönöm szépen Andi! :)

mazsolla írta...

*alvajárva...na lefekszem aludni már nem tudok magyarul sem írni....

viki írta...

gyönyörű szép!!!!!! alig várom, hogy lássam!

csincsilla írta...

gyönyörű lett! én is jelentkeznék a családba...

Andi írta...

Köszönöm! Gyertek csak, mindenki be van fogadva! :-)

Bea írta...

A "mindenki be van fogadva" azt jelenti, hogy mindenki kap ilyen szép adventi naptárt? :)

Biztos, hogy találnék olyan helyet, ahova felakaszthatnám :)

Mazsola írta...

Én az újdonsült unokatesód tesója vagyok, szóval érted... ;) :))
Én is elámultam, hogy atyaég, micsoda tök jó ötlet!!! Gratula, egyszerűen szuper, hangulatos, illatos (lehet)! :)

Andi írta...

Értem, Mazsola! :-)

Köszönöm a dicséretet, igyekszem, ha lesz időm még rá, hogy újdonsült unokahúgomnak és tesójának, azaz másik unokahúgomnak is legyen ilyen szépsége, meg Csincsillának is. De nem ígérhetek semmi biztosat. Jövő hétre narancs- és grapefruitlekvárokat terveztem...