2011. december 15., csütörtök

Babos tészta zacskóból


Vigyázat, a képen termékmegjelenítés és cica igen, étel viszont nem található! Most még a szokásosnál is borzalmasabb lett a kép (mármint az ételé, de lássuk be, nem is igazán fotogén a modell), szóval gondoltam, kezdjük ma  a cukival.


Az én édes kicsi cicám veszi az új idők takarékos szavát, és nem kell neki több ezres cicajáték, hogy remekül szórakozzon, egy ilyen jó kis zörgős kajás szatyor is megteszi:) Ugye milyen kis okos pofija van?

És akkor a kevésbé cuki éjjeli babos tészta:



A lökést Toscana Gusto adta, de persze otthon már csak rögtönöztem, nem kezdtem hozzá haldokló laptopom félóráig tartó feltámasztásának. Meg még tavaly (? vagy régebben?) olvastam Piszkénél (írtam már sokszor, hogy mennyire imádom a receptjeit?) a fehér csilis babot, nekem az is ez az étel, csak hússal. Azt akkoriban meg is főztem, nem emlékszem, írtam-e róla...

Miközben az Andi mindenféle fantasztikus nevű argentin ételcsodával nyomul, az én családom éhezik, egyáltalán nem érek rá főzni mostanában, tegnap kivételesen volt rá pár percem. És a tészta mindig tuti, valahogy nálunk tésztával szinte bármi elfogy (szemben a főzelékekkel és levesekkel), meg babra is vágytam, ezért lett ez a jó kis fűszeres bab, tényleg belefér 15 percbe, és finom.

Hozzávalók:
- 2 fehér babkonzerv
- 6-8 gerezd fokhagyma
- fél mokkáskanál őrölt római kömény
- só, bors
- egy csili vagy valami más csípős (nálam török olajos erős paprika)
- kis fakanálnyi zsír

- kb. 20 dkg tészta

A fokhagymagerezdeket megtisztítottam és átnyomtam. A libazsírt felforrósítottam egy nagyobb edényben, és két -három percig pirítottam benne a fokhagymát (alaAndi, illetve alaAnna), míg szép halványbarna nem lett. Ekkor ráöntöttem a két konzervbabot, a leve nélkül, utánalöttyintettem némi vizet, beleszórtam a fűszereket, és fedő alatt hagytam rotyogni. Közben kifőztem a tésztát (utálom a rendetlenséget, és választhattam, hogy nézem tovább a két kis semmire sem jó mennyiséget két zacsi alján, vagy szintén rendetlenül kétféle tésztából főzök meg egy ételt, az utóbbit választottam, mert sváb is vagyok egyben, azért ilyen üde az étel megjelenése:)). Mielőtt a tészta megfőtt volna, merülőmixerrel átnyomtam a fűszeres babot, aztán már ebbe szedtem bele a tésztát. Irtó finom lett, magában is, a fiúk meg ehettek mellé egy kis könnyű csülköt.

Azért kaptok ám itt is napi cukit, ez most egy ilyen tél.





 


9 megjegyzés:

Andi írta...

A te drága cicád nagyon édes a papírzacsiban (Norcikának is kedvence volt mindenféle zacskó), de azt hogy okos pofija van, Rebekától szeretném hallani! :-)

Szerinted aki nem szereti a babot a bablevesben, az meg tudná így enni jó fokhagymásan, pürésítve?

Az utolsó kép annyira gyönyörű, hogy elakadt a lélegzetem a mikor megláttam! Gratulálok az elkövetőnek!

csincsilla írta...

igen, kitaláltad, a Tamás csinálta.

igen, én is utálom, ezt meg imádtam (volna, ha jut belőle egy ebédnyi)

Andi írta...

Nem kitaláltam, hanem ÉREZTEM! :-)))

Rebeka írta...

épp írni akartam, h ez okos pofi? mondjuk többet nem tud produkálni, szóval magához képest... itt legalább nincs kinn a nyelve. :)

Andi írta...

Számítottam rád Rebeka! :-D:-D

csincsilla írta...

tudja valaki, hogy lehet megjegyzést törölni?

Andi írta...

Sajnos nem, de ha valahogy rájövök, akkor én magam fogom kitörölni a szerintem is felháborító megjegyzéseket! :-)

Bea írta...

A blogger felületen a bejegyzések szerkesztésénél ha rámész a - pl. - 7 megjegyzés szövegre, a dátum alatt van egy kis kuka. Nem lehet, hogy azzal?

Amúgy bocs, hogy eltűntem, azért olvaslak benneteket rendesen.

Bianka írta...

Áldott, békés ünnepeket kívánok