Nem tudom ki az a Hajni, ez a recept Stahl rózsaszín szakácskönyvében ezen a néven jelent meg, ezért muszáj nekem is így nevezni, mert különben soha nem fogjuk megtalálni itt a blogban.
Nekem is volt egy Hajni nevű barátnőm, de amióta közérttulajdonos lett és valahová elment az agya, azóta nem tudok róla semmit. Amúgy sem főzött nekem túl gyakran, 20 éves barátságunk alatt talán csak egyszer. Utolsó találkozásunk (is) nálam esett meg, eljött hozzám, lefikázta a rajzaimat, lefikázta az almás pitét is, amit mindig süttetett velem, mert elvileg imádta (de már nem), a tejszínhabbal is volt valami baja, és még néhány dologért leb@szott, amit szerinte nem jól gondolok, majd távozott. Amikor csuktam be az ajtót, az első gondolatom az volt, hogy utoljára láttuk egymást. És így is lett.
De nem emiatt nem csináltam még sose ezt a makarónit, hanem mert a krémsajt nem a barátom. Kivéve, ha Philadelphia a neve. A képen látható gyönyörűséget Viki főzte és tálalta és fotózta, és most döntöttem el, hogy megkóstolom, amint tudom. Vagy én főzök, vagy valamelyik nőcitől kunyizok egy kicsit.
Szóval hozzávalók a könyvben:
- 50 deka makaróni
- 8 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 doboz 40 dekás hámozottparadicsom-konzerv
- 20 deka tejszínes krémsajt
- 1-2 deci tejszín
- só, bors
- 2 maréknyi friss bazsalikom
- 50 deka makaróni (egy zacskó)
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 doboz daraboltparadicsom-konzerv
- 2 doboz Philadelphia krémsajt (2 x 125 gramm)
- tejszín
- bazsalikom, oregano, só, bors
- 40 deka makaróni (háromnegyed zacskó)
- 6-8 gerezd fokhagyma
- 2 doboz daraboltparadicsom-konzerv
- 2 x 20 deka tejszínes krémsajt (tömlős)
- tejszín
- bazsalikom, oregano, só, bors
7 megjegyzés:
És azért is szeretem a dupla szaftot mert akkor még másnap is szaftos lesz, nem szívja el a tészta! 😋
Jaj, ezt elfelejtettem megírni, pedig itt volt a nyelvem hegyén! 😋
én volt, hogy gombát is pirítottam bele, úgy is nagyon jó volt!
Fú, az is milyen jó ötlet!
Az enyimébe is van oregánó, bazsi, só bors!
😂 😂 😂 😂
Jaj, javítom! 😂
Megjegyzés küldése