2011. május 6., péntek

Egy kis kert

Ilyenkor tavasszal sokat számít egy hét, és ezek a képek pont egy hete készültek, szóval hozzá kell adni mindenhez még hét napot. Ámbár, olyan hideg volt, hogy mindenki inkább kicsit összehúzta magát.
Szóval megint hozzáláttam az icipici kertemhez. Tavaly kicsit elment a kedvem, a rekordmennyiségűnek ígérkező paradicsomtermést mind elvitte a paradicsomvész, előtte meg ugye ott volt az a borzalmas amerikai szövőlepke, ha ez a neve, szóval göröngyös volt az indulás. De új év, új tavasz, új lap. Talán az idén sikerül.
Nagyjából marad a tavalyi elképzelésem, mindenféle zöld levelek meg paradicsom és paradicsom és paradicsom. Mind a két négyzetméteren, meg körülötte cserepekben.

Legfelül a tavalyi sóska, szépen megerősödve, már kétszer vagy háromszor leszedtem az idén, imádom, hogy ilyen rendes, és ontja a leveleit. Remélem, egész évben tartja a formáját, enni is imádom.


Ez is a tavalyi maradék, fodros petrezselyem meg zeller, annyira szépek, nem? Nagyon szeretem, ha jóval több petrezselyemlevelem van, mint amennyit megeszünk. Jobbra a három, igazán olcsón vett korai paradicsompalántáimból két és egyhatod darab, a kettő között meg talán koriander? Vettem egy-egy zacskó koriandert, madársalátát és rukkolát, és fogalmam sincs, hogy melyik melyik, bízom benne, hogy majd kinövik ezt az egyformaságot (legalábbis nekem most nagyon egyformák).


Ez pedig a három darab, szintén vásárolt nagyra növő paradicsompalántám (hogy is hívják?), némi újhagyma társaságában. Nemsokára kapnak szép nagy bambuszkarókat is.


Itt most már mind a három korai paradicsompalánta megcsodálható. Jobbra pedig talán sóska? fogalmam sincs, várom, hogy nőjön:)




Spenót és zsályatenger. Tavaly egész nyáron zsályát akartam valamihez, és soha nem sikerült, most, úgy látom, lesz bőven:) Nőjetek csak szép nagyra!



Ez is már szépen nő kifelé, madársaláta és rukkola, talán:) de az is lehet, hogy koriander:)

Palántatenger:



Kaptam ajándékba icipici paradicsom- és paprikapalántákat, azok még csak itt nődögélnek. Éjszakánként bent alszanak mostanában. Sokkal kisebbek, mint azok, amiket vásároltam, de nem olyan nagy baj, tavaly is elég szépen behozták a nagyokat. Csak lenne már meleg (sok napsütéssel, persze).


És akkor a napi cuki, a dagi cicánk, aki annyira, de annyira fotogén:) és egyébként is jól áll neki a zöld szín.


Tavalyi háztáji beszámolók:
- itt és
- itt .

5 megjegyzés:

Andi írta...

Szerintem a három korai paradicsom mellett növő izék nagyon hasonlítanak a körömvirágomhoz, de legjobb lenne leolvasni a zacskóról, ami a sor elé van tűzve, hogy mit vetettél oda :-)

Gyönyörű a kerted, nagyon irigy vagyok! A dagi cicát meg nagyon imádom!

Bea írta...

Olyan jó elnézegetni egy ilyen kiskertet. Még fotóról is. Olyan otthonos hangulata van :) Nekem nem lenne türelmem hozzá, úgyhogy kérek szépen folyamatos beszámolót, hogy legalább a te kerted fejlődését követhessem.

A cica pedig nagyon is fotogén. Kicsit morcos tekintetű, de hát izmos felsőtestű pasikat is szoktak fotózni olyan arckifejezéssel. :)

kotaliza írta...

Nagyon tetszik a beszámolód a kiskertedről,az enyém kb.ugyanekkora,és én addig tudom,hogy mit ültettem amíg az első szél el nem viszi a cédulákat,vagy le nem locsolom őket.Most is van 3-4 olyan növénykém(fűszer),amiről csak sejtem,hogy mi az.Szóval várom a további kiskert bejegyzést,hátha nálad ráismerek a sajátomra is:))Liza

csincsilla írta...

hát, azt hiszem, körömvirágot nem ültettem, persze semmi sem lehetetlen:)a zacskóról hiába olvasom le, mert már akkor sem emlékeztem, hogy mit vetettem és hová, amikor odatűztem:)
és igen, a dagi cicánk pofija kicsit morci, de nem is azért szeretjük, hanem a több tonna, puha, finom, szőrös cicahájért, isteni még hozzá is érni:)
Liza, örülök, hogy másnak is van ilyen gondja:) én ezt még azzal tudom tetézni, hogy kigyomlálom őket icipici korukban (pl. a snidlingcsecsemőket rendszeresen fűnek nézem:)). de most ez a hétvégi eső nagyot dobott mindenkit, lehet, hogy lassan kiderül, ki kicsoda:)

kotaliza írta...

Én az évelőkkel vagyok úgy,hogy vagy a kutyám vagy én,de kettőnk közül valaki kiássa,de idén lefotóztam az ici-pici konyha-és egyben virágoskertemet,így jövőre is tudni fogom,mi van benne.Az én cicáim is imádnak virágcserepekben aludni.Tüneményesek a állataitok.Liza.