2024. július 16., kedd

Egyszerű banános csokifagyi

Nem mondok semmit erről a dögmelegről, ami már több, mint egy hete tart, és nem tudok kimozdulni tőle a lakásomból, csak legfeljebb éjszaka. Ezért nem is történik velem semmi, amiről mesélhetnék, de a bejegyzés végén mindenki el fogja ismerni, hogy muszáj volt írnom mégis valamit.

A meleg miatt nem járok kirándulni se gyalog, se bringával, eléggé lecsökkentettem a kimozdulások számát egyéb helyekre is, ezért most csak arról tudok beszámolni, hogy telt a vasárnapom. Szombat éjfélkor lefeküdtem, 2 órát vergődtem, nem tudtam elaludni nyitott ablaknál, mert dőlt be a forróság. Azt hittem, meggyulladok. Becsuktam az ablakokat, és beindítottam a légkondit, bár nem terveztem alatta aludni, eléggé félek tőle. 27 fokra állítottam, hogy ne hibernáljon, és így kb. két órát félálomban lebegtem a lehűtött szobában, de aztán inkább kikapcsoltam, és így tudtam fél 6-tól fél 9-ig viszonylag mélyen aludni. Akkor felkeltem, mert tesómnak megígértem, hogy elkísérem őt Soroksárra, de ahhoz fél 8-kor kellett volna kelnem, úgyhogy ez nem jött össze. Kávézgattam, híreket olvastam a forróságban, aztán visszafeküdtem abba a hűvös szobába, mert kóválygott a fejem, és aludtam negyed 2-ig. Ez se volt igazi alvás, csak olyan félálomban lebegés. Amikor felkeltem, gyorsan próbáltam valami értelmeset is csinálni, mostam egyet, meg hajat is mostam, hogy lehűljek, és aztán kuktában főztem egy vadast. Jó ötlet volt a kukta, mert így 10 perc alatt elkészült a kaja, elő- és utómunkálatokkal együtt kb. 20-25 perc volt, így aztán 4 körül ebédeltem. Ebéd után újból aludtam vagy 2 órát (álomkórban szenvedtem a forró éjszaka után), ez olyan 5 és 7 között volt, aztán 9-kor elindultam bringázni, mert már megőrültem magamtól. Elmentem a Margit hídig, aztán vissza a Margitszigeten keresztül, de érdekes módon ott se volt hűvös. Gondoltam, kimegyek Káposztásra a Farkas-erdőhöz, de Újpesten meggondoltam magam, és visszafordultam, mert 1.: fröcsizni akartam már, 2.: a farmersort nem volt a legkényelmesebb ebben a melegben.

Ti mit csináltatok vasárnap? Azt tudom, hogy tesóm medencézett Csömörön, Micike SUP-ozott a tengerben, Mazsi cicafuttatót pácolt, Viki dolgozott, Toma vízibiciklizett a Balatonon.


Na és akkor ennyi "érdekesség" után jöjjön a csokifagyi, amit ebben a melegben képtelenség volt fotózni. Megpróbálok majd vállalhatóbb képet csinálni róla, ha lesz még rá lehetőségem (mondjuk ha túlélem ezt a meleget, vagy ha lesz még fagyi amikor jobb lesz az időjárás). Frissítés: Sajnos nem tudok jobb képet csinálni, mert amikor elviselhetőbb lesz a hőmérséklet, én már itthon se vagyok!

És így készült: elővettem a fagyasztóból 2 db banánt (héja nélkül kell fagyasztani, ezt csak Tomának írom emlékeztetőül, bár ő nem olvassa, de hátha másnál is kérdéses ez a pont), belekarikáztam az aprítógépbe, tettem rá másfél evőkanál kakaóport, és összeturmixoltam. Ennyi banánból 3 ilyen pohárnyi adag lett.


Érdekes, banános csokifagyi íze van. A blogban vannak még ilyen banánalapú fagyik:

- Csincsilla fahéjas szilvafagyija
- meg az én eperfagyim is ott figyel.

Na de miért írtam ma ezt a sok fölösleges dolgot? Hát ezért a fotóért!


Rajongóknak mutatom közelebbről is a hasvillantást:


És ha már felvettük ezt a celebtempót, akkor a combokat is megmutatjuk természetesen:


Érzem, hogy mindenki körül felforrósodott a levegő a képek láttán, ideje, hogy csináljatok egy fagyit!

3 megjegyzés:

csincsilla írta...

annyira, de annyira édes ez a pocak!!!!! gyönyörű. vajon az én hasamon levő hurkák miért nem ennyire cukik????? és a combikái is gyönyörűek.
én is imádom ezt a fajta banánfagyit, csak kéne egy erősebb turmix. akkor szoktam lefagyasztani, amikor épp belefutok valami olcsó, leárazott, túlérett banánba. mondjuk az idén semmifreddoban vagy miben utazom, mert azzal több munka van.

Andi írta...

Csincsilla, azt nem tudhatjuk, hogy a tieid mennyire cukik, amíg nem látjuk!

Annyira el vagyok maradva, nem is hallottam még a semmifreddoról, de most utánanéztem, fel se tudom fogni, annyira bonyolult. Viszont nemrég vettem a lidliben málnás limoncsellót, és pont egy limoncsellós semmifreddo volt az első, amit megnyitottam, szóval lehet, hogy kipróbálom. Én is szeretem szívatni magam.

mazsolla írta...

és képzed csincsilla, az egyik kedvenc foglalatossága a pocaksimi...szóval még tapizni is lehetett azt a pucér pocakot!!