Főleg azért, mert múlt hét végén egy áfonyás süteményt sütött, és elsőre olyan de olyan finomra sikerült neki, hogy csak na!
Hozzávalók:
- 25 dkg leveles tészta
- 4 evőkanál zsemlemorzsa
- 75 dkg áfonya
- 4 tojás
- 3 dl 20%-os tejföl
- 15 dkg cukor
- 3 evőkanál vaníliás pudingpor
- 1 evőkanál citromlé
- vaj a tortaformához
A leveles tésztát a csomagoláson olvasható utasítás szerint előkészítjük. A tésztát, ha szükséges, kinyújtjuk.
Kivajazunk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát, és belefektetjük a tésztát úgy, hogy a forma olalára is jusson. Megszórjuk zsemlemorzsával.
A tojást simára keverjük, beledolgozzuk a tejfölt, a cukrot, a pudingport és a citromlevet.
Az áfonyát megmossuk, megtisztítjuk, lecsepegtetjük és beleszórjuk a kibélelt, zsemlemorzsával megszórt tortaformába. Ráöntjük a tojásos keveréket.
180 fokos, előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük.
Kihűtve tálaljuk. A recept még díszítést is ír, de szerintem el lehet hagyni, mert önmagában is mutatós sütemény.
6 megjegyzés:
Már az a szó, hogy krémes imádnivaló, de látni is csodás
Fú, gyönyörű lett! Honnan szereztetek áfonyát?
Nagyon jól néz ki, örülök, hogy nem lakom mazsi közelében, biztos elhíznék ennyi finomság láttán is! :)))
Sheppie voltam :)
Köszönőőőm!
A Bosnyák téri piacról származik az áfonya, és 300 Ft volt negyed kg asszem. :)
Ha sok felé osztod a sütit, akkor nem olyan hízlaló! :)
Számomra külön siker, hogy Zolim alig eszik gyümit és sütit, de ebből rögtön két szelettel evett! :D
nagyon szép a torta és csinos is! gratulálok Mazsolinonak:)
Megjegyzés küldése