2011. szeptember 12., hétfő

Gombás lepény


Majdnem mint a töki pompos, csak itt most a gomba a főszereplő.A tésztában persze nincs krumpli, gyors pizzatészta, tejföllel megkenve, és rengeteg vajas párolt gombával meg petrezselyemmel megszórva. Kiadós vacsora, négyen biztos nem tudják elpusztítani.

Hozzávalók:
- egy nagy tepsinyi pizzatészta (ld. pl. itt). A leírt adagból két nagy szögletes pizza lesz, ha csak egy készül, akkor értelemszerűen elég a fele is:) A változatosság és az egészség kedvéért a liszt harmada teljes kiőrlésű volt.
- fél kiló csiperke
- jó nagy marék szárított trombitagomba vagy más erdei gomba (elhagyható, persze, de nagyon finom lesz tőle)
- 2 fej hagyma
- rengeteg petrezselyemzöld
- 1 evőkanál vaj
- só, bors
- 2 kis pohár tejföl
- 20-25 dkg sajt

A szárított gombát langyos vízbe beáztatom. A pizzatésztát kinyújtom, kibélelek vele egy nagy gáztepsit (amit előtte gondosan kibéleltem sütőpapírral). Elkészítem a gombát, az apróra vágott hagymát megpárolom a vajon, hozzáadom a megmosott, felkockázott csiperkét. A beáztatott trombitagombát átmosom, kinyomkodom, ez is mehet a raguba. Só, bors, addig párolom fedő nélkül, amíg el nem fő alóla a lé. A petrezselymet megmosom, felaprítom.
A tésztát megkenem a tejföllel, rápakolom a gombás ragut, megszórom rengeteg petrezselyemmel.


A tetejére ráreszelem a sajtot, és mehet is a 250 fokra előmelegített sütőbe, mindaddig, amíg szépen meg nem pirul a teteje.


Napi cukinak meg pihegő tacsi, meleg van, na.


3 megjegyzés:

Bianka írta...

Sok-sok-sok gomba, nyammi

Andi írta...

Gyönyörű, és nagyon tetszik a fotó is!

Bea írta...

Aztaaa, tényleg nagyon szép a fotó. Az a sok zöld nagyon feldobja a gomba szürkésbarnásságát.

Kóficka is kapott belőle és tele bendővel pihenget? :)