2011. szeptember 13., kedd

Zöldséges csirke

Egész nyáron sült zöldségeket eszünk, hússal-hallal-tésztával, ez most egy turbó változat (elkészítésben és mosogatásban is).

Hozzávalók:
- 3 csirke felső comb, lebőrözve, kétfelé vágva
- kávéskanálnyi libazsír vagy valami ilyesmi
- 3 nagyobb sárgarépa
- 1-2 bébicukkini
- nagy csokor petrezselyem
- só, bor

A cukkinit megmosom, felkockázom, kávéskanálnyi sóval összekeverem, és félreteszem állni. Valami jó kis, vastagtalpú serpenyőben felforrósítom a zsírt, a besózott húsdarabokat két részletben átsütöm. Aztán mindet visszapakolom, és fedő alatt félig puhára párolom. Mehet hozzá a felkarikázott répa, amikor az is kezd puhulni, akkor beleöntöm az átmosott cukkinit is. Ha kell, még sózom, meg borsozom, most már fedő nélkül addig sütöm, amíg mind meg nem puhul. Még forrón hozzákeverem az összevágott petrezselymet.
Fél órába szőröstül-bőröstül belefér, és tényleg nagyon finom.


Napi cukinak meg tésai nagytakarítást látványosan unó ebek. Ilyen szép napos délutánt ezzel tölteni, meglehet a véleményük.


3 megjegyzés:

Bianka írta...

nagyon finom

Andi írta...

Csorog a nyálam, nagyon finom lehet és az edény is nagyon szép, gondolom Tamás vette neked. :-)

Olyan jó kis békességes kép a kutyikról, mint amilyen jó kis békességes hely Tésa.

Bea írta...

Nagyon jól hangzik, imádom a sokféle zöldséget. Ilyenkor megszaladhat az ember fantáziája és azt pakol bele amit akar, évszaknak megfelelően.

Ne aggódj, a mi kutyáink is hasonlóan látványosan unatkoznak bármikor, amikor mi pakolunk. Csak akkor szoktak felélénkülni, amikor kaja van kilátásban. :)