2010. június 8., kedd

Babsaláta

Íme a keddi előétel Mammától, kicsit átdolgozott változatban (abból alkottam, amit otthon találtam). Az eredeti receptet itt találod. Ez is nagyon finom volt, és most, hogy kitört a kánikula, remek ebéd, vagy vacsora, pillanatok alatt összedobható, nem kell hozzá főzni meg sütni, és azért mégsem három salátalevél, szóval még jól is lehet lakni vele.

Hozzávalók:
- 200 gramm főtt fehér bab (tehát kb. egy konzerv fele)
- egy jó nagy marék madársaláta (az eredeti receptben spenót volt)
- 10 darab koktélparadicsom
- 16 darab olívabogyó (az eredetiben fekete van, nekem zöld volt otthon)
- 1 evőkanál balzsamecet
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 evőkanál olívaolaj

A konzervbabot alaposan leöblítettem, átmostam, a felét félretettem más célra. A salátát megmostam, leszárítottam. A paradicsomokat félbevágtam. Az összes alkotóelemet összekevertem egy nagy tálban, és egy-két órára behűtöttem.

Ennek is nagyon jól állt a frissen sütött ciabatta, de magos-mákos barna kenyérrel is isteni volt másnap.

2 megjegyzés:

Andi írta...

Jaj de kár, hogy ebből sem kaptam! Nagyon finomnak tűnik!

Bianka írta...

Jaj de guszta, most nekem is olyan jól esne