2010. június 7., hétfő

Kapros lazacsaláta



Még ahhoz a bizonyos szülinapi vacsorához készült jó néhány előétel, ez a saláta (egyébként az összes fogás közül ez volt a legfinomabb, és valószínűleg a leggyorsabb), fehérbabsaláta, marinált zöldségek és gorgonzolás babpüré. Az első hármat a Dalla cucina, per te blog fantasztikus kínálatából választottam. Az eredeti recept itt.


Hozzávalók:
- 250 gramm mascarpone (az eredeti receptben 4 evőkanál ricotta van)
- 2 szál újhagyma
- 1 nagy csokor kapor
- 1-2 evőkanál citromlé
- só, bors
- 100 gramm füstölt lazac
- a tálaláshoz egy nagy citrom

A hatalmas citromomat (olyan 60 dekás volt:)), megmostam, kettévágtam, kiszedtem a belsejét. Egy kisebb tálban összekevertem a mascarponét, a finomra vágott hagymát és kaprot, hozzáadtam a sót, a borsot és a citromlevet. Belekevertem a csíkokra vágott lazacot, és beletöltöttem a fél citromba. Mehetett is a hűtőbe a tálalásig.

Frissen sült ciabattával, némi borral fantasztikusan finom volt.




A szép képeket Rebeka csinálta.

5 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon szeretem, nyelek is nagyokat

Andi írta...

Juj de kár, hogy ebből nekem nem jutott!

Mamma írta...

Örülök, hogy Nektek is ennyire ízlett:) Ez nálunk is nagy sláger, még mindig:))
(És köszönöm a jelzőt!:))

Bea írta...

Kár, hogy nem szeretem a halat, mert ez nagyon jól néz ki. És milyen hatalmas ez a citrom! :)

csincsilla írta...

Kedves Mamma, a jelző erősen visszafogott volt, mind a mennyiséget mind a minőséget illetően:)
Bea, nálunk a kapor abszolút tiltólistás, ez mégis nagy sikert aratott, szóval lehet, hogy még neked is ízlene:)