Megérte türelmesnek lenni! Megkaptuk a receptet erről az isteni indiai vajas csirkéről, amit Mazsi és Szabi főzött, és Szabi fotózott, tessék nyugodtan elájulni a csodás képektől. És közben még cicák is lesznek, hogy megnyugodjanak a kedélyek, tényleg élnek még! Akkora szerencsém volt, hogy kaptam kóstolót ebből a kajából, és azóta is arról álmodozom, hogy ilyet fogok enni. De sokat. Már csak amiatt is jó, ha megvan a recept, hogy meg tudom már én is főzni, ha nem lennék elég türelmes, hogy kivárjam, amíg újra főznek ilyet. Bár nem szeretnék idáig eljutni...
Na, akkor kezdjük a vajas csirkével. Hozzávalók:
- kb. 900 g csirke (mell vagy comb)
- kb. 3 közepes hagyma
- 2 tk. chilli
- 1 tk. kurkuma
- 1 tk. őrölt kömény
- 1 tk. cayenne
- 3 tk. garam masala (VAGY 1 tk. koriandermag (mozsárban összetörtük), 1 tk. római kömény (ez is mozsárban), 1 tk. kardamom, 3 levél babér)
- 1 fahéjrúd
- 1 kanál reszelt gyömbér
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 konzerv darabolt pari
- só, bors
- kis pohár joghurt (de lehet tejszín is)
- 1,5 kocka vaj (ami itthon volt azt használtuk el, a recept ahonnan lestünk 6 kanállal írta)
Eredeti recept: https://tasty.co/recipe/easy-
Feldaraboltuk a csirkét és befűszereztük (só, bors, kurkuma, 1 tk. chilli) majd állni hagytuk amíg a hagymát megpucoltuk és feldaraboltuk. A vaj felét megolvasztottuk és azon megpirítottuk a csirkét, majd kivettük. Raktunk még egy kis vajat a serpenyőbe olvasztani (a végén is kell majd a szószba, szóval akkor legyen a fél fele TEHÁT negyed 😄) és azon megdinszteltük a hagymát a maradék fűszerrel (1 tk. chilli, kömény, gyömbér, fokhagyma, cayenne, kardamom, római kömény, babér, fahéj, só, bors - remélem nem hagytam ki senkit a felsorolásból, de a lényeg, hogy itt MINDEN jön 😄).
Az eredeti recept garam masalát ír a sokminden mellé, de az nem volt itthon és utánanéztünk, hogy az miből is áll, ezért került bele még a koriandermag-római kömény-kardamom-babérlevél négyes, mert ezek voltak nekünk. Más is van a garam masalában de úgy gondoltuk, hogy 10 fűszer csak elég lesz már (és nem is volt itthon más 😄).
Amikor megdinsztelődött a hagyma beleöntöttük a darabolt parit, visszaforraltuk és jöhettek vissza a husik és raktunk bele joghurtot. (A recept itt tejszínt írt, de mi inkább a joghurtra szavaztunk mert az izgibb - de tejszínnel is ki fogjuk majd próbálni). Elvileg itt lehet vizet is hozzáadni, de nem raktunk mert sűrű szaftot akartunk inkább. Beledobtuk még a maradék vajat és összerottyantottunk mindent és kész is. Illetve leszedtük minimumra, mert közben jól megcsúsztunk a Naan kenyérrel és gondoltuk akkor érjenek még az ízek 1-es lángon amíg azzal végzünk.
NAAN - nagyon nem tökéletes még, a mennyiségek inkább sacc/kb. Hozzávalók:
- 1 dl langyos víz
- 1 tasak élesztő
- 2 ek. joghurt
- 35 dkg liszt
- 1 tk. cukor
- 2 tk. só
8 megjegyzés:
de jó, végre cica, és mennyire szépségesek:) a cicáknak ez az egyetlen mentségük, hogy ennyire tökéletes minden kis porcikájuk:) és látom kuktáskodnak is:)
akarod mondani PORCICAJUK? :D igen, imadnak kuktaskodni, minden alapanyagot meg kell mutatni nekik szagminta vetelezesre!
Volt még több fotó is a kuktáskodásukról, de nem mertem többet betenni, nehogy valakinek az ízlését sértse, hogy A CICÁKKAL FŐZETIK MEG A VACSORÁT!
PSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSZT!!!!!!!
most már ragaszkodom egy posztkiegészítéshez, sokkal, de sokkal több cicával. az én ízlésemnek pont megfelelő a cicakukta, akinek meg nem tetszik, ne nézze, nem????
Igaz, kiegészítettem.
Köszi!!! Kicsi Penny szabin volt?
igen, neki csak a tesztara kellett ugyelnie!
Megjegyzés küldése