Erre a hétre 3-4 új kaját találtak ki, remélem mindet meg tudják valósítani! Tegnap már megkóstolhattam az elsőt, ami a paradicsomos rakott csirke volt.
A recept elég hosszan van leírva, próbálom rövidíteni és egyszerűsíteni, mert amúgy nem tűnik egy bonyolult ételnek.
Hozzávalók (4 személyre):
2 csirkemellfilé (600 g),
1 ek. görög fűszerkeverék,
2+1+1 ek. olaj,
1 kg burgonya,
1 babérlevél,
só, bors,
1 nagy fej hagyma,
2-4 gerezd fokhagyma,
4 paradicsom,
150 g mozzarella,
½ dl fehérbor,
2-3 szál petrezselyem,
½ kk. provence-i fűszerkeverék
A csirkemelleket 4 fél részre bontjuk, mindkét felüket megszórjuk görög (vagy bármilyen más) fűszerkeverékkel, meglocsoljuk 2 evőkanálnyi olajjal és hűtőben tárolva 4-12 órán keresztül pácoljuk.
A burgonyát babérlevéllel ízesített vízben héjában megfőzzük, majd félretesszük, hűlni hagyjuk.
Közben a hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát vékonyan felszeleteljük. A hús alól egy nagyobb serpenyőbe öntjük a pácolajat. A csirkemelleket megszórjuk sóval és frissen őrölt borssal és a páclében mindkét oldalukat megpirítjuk. Aláöntjük a bort, fedő alatt 5 percig pároljuk, majd kiemeljük a húst. A visszamaradt lébe szórjuk a hagymát és az áttört fokhagymát, kissé megsózzuk és fedő alatt megfonnyasztjuk.
A meghámozott krumpli egyik felét egy kiolajozott tűzálló tálba karikázzuk, kissé sózzuk, borsozzuk, rásimítjuk a megpárolt hagymát a páclével együtt. Ráfektetjük a húst, és a maradék burgonyát felkarikázzuk és a hús mellé szórjuk. Tetejére felkarikázott paradicsomot helyezünk, ha akarjuk, még ezt is sózzuk-borsozzuk, provance-i fűszerkeverékkel illatosítjuk. Meglocsoljuk a maradék 1 evőkanálnyi olajjal végül megszórjuk a reszelt sajttal.
Előmelegített forró sütőben (200 fok) kb. 30 percig sütjük.
A mozzarella mellé trappista sajtot is szórtak a tetejére.
11 megjegyzés:
Ez megint baromi jól néz ki, biztosan meg fogom csinálni! Majd elolvasom még egyszer, de pillanatnyilag nem fogtam fel, hogy amelyik krumplira a hagymát kell teríteni, az külön sül? Vagy arra megy a hús? Köszi!
Olvasom lassan, de megint kérdés: a csirkemelleket megszórjuk a fűszerkeverékkel és meglocsoljuk, de mivel? Olajjal? (Gondolom igen! Csak kötözködöm!)
Az első kérdésem sztornó, megtaláltam a választ, mert elolvastam szótagolva is (lemenve saját szellemi szintemre) és szerintem a második kérdésre is tudom a választ, szóval egyszerűen csak baromi jól néz ki és meg fogom csinálni, köszi a recit!
Örülök, hogy segíthettünk mindkét kérdés megválaszolásában! :D:D
A második kérdéssel kapcsolatban: igen, olajjal! Ne haragudj, tényleg kifelejtettem a mondatból, pótoltam!
Köszi, Bea, ne haragudj, kicsit lassú vagyok most már! Várom a szabimat! :-) De előbb még ezt a fincsiséget megcsinálom Tomának. :-)
Mármint ki segített a megválaszolásban, Bea? Te és Andi? ;-) :)
Talán a vörösbor! :-)
szerintem is jól néz ki! és örülök, hogy még az Andi is érti:)
Igyekszik az ember! (örömet okozni neked! :-) sok munkám volt benne!)
Andi nagyon ügyesen magától jött rá a válaszokra. Nézzük el neki, hogy már nem nagyon tud idekoncentrálni, szerintem fél lábbal és lélekben már Csopakon jár. :)
Bea, megcsináltam, és nagyo finom lett! Köszönöm a receptet, biztos, hogy gyakran fogom használni!
Megjegyzés küldése