2009. július 4., szombat

Ribizlis muffin

Tesókám alkotott. Hiába mondja, hogy nem tud finomakat készíteni, szerintem egyszerűen csak nincs önbizalma a konyhában. Merthogy igenis tud! Erre az egyik legjobb bizonyíték ez a muffin amit múlt vasárnap sütött. Kaptam belőle kóstolót, úgyhogy bizonyítani is tudom, hogy finom volt! :) Azt írta nekem Mazsolino, hogy a ribizli 70%-a Solymárról származik, ahonnan barátja, Zoli is. :) Vagyis gondolom Zoli szüleinek kertjében termett. A receptet a Mindmegettén találta és a sütit Zolival együtt készítette el.

Hozzávalók:
- 50 dkg ribizli
- 15 dkg cukor
- 25 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 2 tojás
- 10 dkg vaj
- 0,8 dl tej
A ribizlit megmossuk, kissé leszárítjuk, villa segítségével lehúzzuk a szemeket, megszórjuk a cukor 1/3 részével, félretesszük. A tojásokat a többi cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, belekeverjük a tejet is. A ribizlit is beleforgatjuk a közben engedett levével együtt, és végül a sütőporral elkevert lisztet is. Papírral bélelt muffin formába adagoljuk, 180 fokon sütjük 20-25 percig. A kész muffinokat a formában pihentetjük 5-10 percig, mielőtt kivennénk. Porcukorral szórjuk.

Tesóm csak félig töltötte a kosárkákat, mert nagyon sok muffint akart készíteni, hogy minél több embernek adhasson. Dupla adag alapanyagból 70 db kis muffin lett. Tehát szerintem egy adagból, ha teletöltjük a kosárkákat kb. 24-28 db készülhet.

Mazsolino szerint nem lett szép, szerintem meg nem lett csúnya. :) Tovább kellett sütnie, mint ahogy azt a recept írta. Valamint legközelebb megfordítja a ribizli és a liszt belehelyezési sorrendjét, mert ahogy megbeszéltük, a recepttel ellentétben előbb kellene a lisztet belekeverni robotgéppel, hogy csomómentes legyen, utána pedig a ribizlit kanállal, hogy ne törjön össze. Most mindent robotgéppel kevert és így a ribizli eléggé szétesett.

5 megjegyzés:

Mazsolino írta...

Köszönöm elismerő szavaidat, de azért annyira nem tudok ám... Csak szeretnék. :) Önbizalmam tényleg nincs a konyhában (sem), de holnap én főzök! :)

Andi írta...

Tényleg nem lett csúnya, nem kell aggódni! Viszont úgy képzelem, finom lehet, és biztos vagyok benne, hogy Csincsilla le fog csapni erre a receptre. Lehet, hogy még én is, pedig én nem vagyok oda a muffinért!
Gratu Mazsolino, csak így tovább!

segebaga írta...

Hajrá mazsolino!! Csak így tovább!!Gyönyörűséges lett!!!!!

csincsilla írta...

nagyon cukik! könnyű kis női cucc:)

Mazsolino írta...

Annyira aranyosak vagytok!!!!!!!! Dagad ma már a mellyem rendesen! :)