2010. augusztus 25., szerda

Gyümölcsleves áfonyával és barackkal

Pont ugyanúgy készült, ahogy általában szoktam a gyümölcslevest.Csak annyira finom volt ez a kettő együtt, hogy megérdemli a megörökítést.

Hozzávalók:
- víz
- barack, áfonya
- cukor, vaníliás cukor vagy vaníliakivonat
- só
- egy citrom leve
- egy evőkanál keményítő
- olyan másfél dl tejszín

Feltettem egy kisebb fazékban vizet. Megsóztam (alaposan), tettem bele némi cukrot. Amíg felforrt,  egy evőkanál keményítőt elkevertem egy kis hideg vízzel. Meghámoztam, kimagoztam, felszeleteltem a barackokat, az áfonyát megmostam.Amikor felforrt a víz, beledobtam a barackokat, és összeforraltam a keményítővel, egy-két perc, sem a barack, sem a keményítő nem reagál túlzottan jól a hosszasabb forralásra. Amikor már kicsit kihűlt, szóval még meleg volt, de már nem forró, hozzáöntöttem az áfonyát (ezt már végképp nem akartam főzni), belecsavartam egy citrom levét meg öntöttem hozzá egy kis vaníliakivonatot. Még egy kicsit hűtöttem, mehetett hozzá a tejszín. Hűtőben hagyni kell legalább egy órát pihenni, hogy kioldódjanak és összeérjenek az ízek.

Gyümölcslevesek eddig nálunk:
- Beáék görög gyümölcslevese
- Andi hideg eperlevese
- Andi másik főzött gyümölcslevese
- gyümölcsleves tőlem




És néhány nyaralós kép Balatonszéplak-alsóról (ezt vajon hogy írják???). A velünk nyaraló gyerekeink száma csökken, az ebeké viszont nő.

Lebegő nyári Kófic, Dominak:

Napozó lányok:

 Az új nő, Polka. Mindig akcióra készen.

 Lebegő, fáradt Zazika:


A szép kutyás képeket a Kisárpi csinálta.

5 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon finom lehet a leves és a cukorfalatok is édesek :)

csincsilla írta...

Hű, Bianka, de gyors vagy:)

Bea írta...

Bár én nem vagyok oda a gyümölcslevesért (többször hangsúlyoztam már, ha leves, akkor legyen meleg), de ez nagyon finom lehet. Nevezzük mondjuk desszertnek és máris megkóstolnám. :)

A kutyik tündi-bündik, remélem szépen lebarnultak a napozás után. :)

Névtelen írta...

Köszi a Kófic képet.Még sajnos nincs új kutyi, talán 1-2 hét és egy menhelyi árva a miénk lesz.Addig marad a másokéba gyönyörködni.Domi

Andi írta...

Ez most lecsúszna, úgy érzem!

A napokban ettem Tominál őszibaracklevest eperfagyival, hát az is valami fantasztkus volt! Kétszer kellett szednem belőle, de azt már nem tudtam elérni a házigazdánál, hogy behozza a maradékot a munkahelyre.

Isteniek a kutyik, főleg kedvencem, Kóficka tündéri!