Tegnap szülinapi vacsora volt nálunk, ezzel a gyümölcslevessel kezdtük, és a nem sokára következő sarlottal fejeztük be. Sajnos, most nem lett túl jó a leves, azt hiszem, kicsit kicsapódott benne a tejszín, nem olyan selymes, mint kéne, de azért biztos elfogy. A részletek:
Egy nagyobb lábast félig megtöltök vízzel, és felforralom a vizet egy zacsi vaníliás cukor, egy jó nagy csipet só és néhány kanál kristálycukor társaságában (a mennyiség persze függ a lábas méretétől). Közben egy kisebb tálban elkeverek 1-2 zacskó vaníliás pudingport (a heti guárgumiszint beállítása érdekében) kevés vízzel, ezzel fogom majd besűríteni a levest. És előkészítem közben a gyümölcsöket, vagy kiveszem a fagyasztóból vagy sokkal bonyolultabban pucolom, magozom és vágom a frisset, alapvetően eper, meggy, ribizli, málna, őszibarack, sárgabarack játszik, az almát nem szeretem a gyümölcslevesben (az almalevesben viszont igen:)). Ha felforrt a víz, akkor beleöntöm a meggyet és az összevágott barackokat, és már csak addig várok, amíg ismét felforr a víz. Néhány merőkanállal átöntök a forró levesből a kis pudingos tálamba, jól elkeverem, és aztán ezt a már elég meleg masszát öntöm vissza a levesbe, összeforralom. Ha kicsit kihűlt (nem úgy, mint tegnap), belekeverek egy doboz tejszínt, és ekkor teszem bele a málnát, ribizlit, epret, ilyesmit, ezek sokkal finomabbak nyersen, nem kell nekik megfőni.
Egy nagyobb lábast félig megtöltök vízzel, és felforralom a vizet egy zacsi vaníliás cukor, egy jó nagy csipet só és néhány kanál kristálycukor társaságában (a mennyiség persze függ a lábas méretétől). Közben egy kisebb tálban elkeverek 1-2 zacskó vaníliás pudingport (a heti guárgumiszint beállítása érdekében) kevés vízzel, ezzel fogom majd besűríteni a levest. És előkészítem közben a gyümölcsöket, vagy kiveszem a fagyasztóból vagy sokkal bonyolultabban pucolom, magozom és vágom a frisset, alapvetően eper, meggy, ribizli, málna, őszibarack, sárgabarack játszik, az almát nem szeretem a gyümölcslevesben (az almalevesben viszont igen:)). Ha felforrt a víz, akkor beleöntöm a meggyet és az összevágott barackokat, és már csak addig várok, amíg ismét felforr a víz. Néhány merőkanállal átöntök a forró levesből a kis pudingos tálamba, jól elkeverem, és aztán ezt a már elég meleg masszát öntöm vissza a levesbe, összeforralom. Ha kicsit kihűlt (nem úgy, mint tegnap), belekeverek egy doboz tejszínt, és ekkor teszem bele a málnát, ribizlit, epret, ilyesmit, ezek sokkal finomabbak nyersen, nem kell nekik megfőni.
1 megjegyzés:
Nagyon profi a kép! És biztos nagyon finom!
Megjegyzés küldése