2011. november 29., kedd

Mézeskalács adventi koszorú


Évek óta szemezek az interneten látható szebbnél-szebb adventi koszorúkkal, de eddig se bátorságom, se időm nem volt ahhoz, hogy készítsek egyet magamnak. Most, ha már időm legalább van, összeszedtem a bátorságomat és megálmodtam a saját meseország adventi koszorúmat. Azért meseország, mert most én is meseországban érzem magam egy ideje.

A mézeskalács alapja, a csillagok és a fenyőfa a tavaly kipróbált tésztából készült, a szarvas pedig a Pepperkakor tésztájából.

Természetesen, mire sikerült összeszednem a bátorságomat, a szabadidőm lett kevés, mert váratlanul sok munkát kaptam. Aztán múlt pénteken mindent leadtam, és egyéb sok-sok akadályozó tényező után tegnap tudtam nekiállni a mézesezésnek. Sajnos mindkét tésztával gondjaim volta, a sima mézes ragadós lett, a pepperkakor pedig töredezős, így aztán nem csodálkoztam, amikor a kilyukasztott csillagok darabokra törtek a kezemben, amikor át akartam emelni őket az alapra. Ennél sokkal díszesebbet képzeltem különben, hegyekkel, fenyőkkel, de nem mertem tovább feszíteni a húrt, amikor legnagyobb örömömre a végén az egész alap nem roppant össze, már boldog is voltam. Összeroppanhatott volna, mert alatta a sütistálnak van egy kis pereme, amitől - bár nem látszik - a körlap belseje kicsit homorú.



Mindegy, ilyen lett, remélem, tetszik. Én imádom!

(Ja és ez itt a vadiúj "lájk" gombunk, Toma és Gyuszkó csinálta)

13 megjegyzés:

Névtelen írta...

Pontosan az ilyenekre mondják, hogy egyszerű, de nagyszerű. Nekem tényleg nagyon tetszik. Ráadásul nem az a szokványos adventi koszorú. Gratula az ötletért.

Andi írta...

Köszönöm! Milyen kedves vagy! (De hol maradt a neved? :-))
Kicsit aggódtam, hogy nem fog tetszeni, mert a fiam mikor belépett a lakásba és meglátta, nem ájult el azonnal, szóval most sokkalj jobban érzem magam! Köszönöm még egyszer!

Bea írta...

Andi, fantasztikus vagy mint mindig! Nagyon szeretem benned, hogy állandóan újítasz valamit. Azt hiszem, te a fiad által egy meg nem értett zseni vagy, én viszont meghajlok a kreativitásod előtt :)

Bea írta...

Ja és nagyon emlékeztet a mintázata a piros-fehér rénszarvasos tányéralátétre :)

Kriszta írta...

Nagyon szép lett!Ügyes vagy!

mazsolla írta...

GYÖNYÖRŰ!!!!! :)))) lassan de biztosan jön a karácsonyi hangulat! :)

Andi írta...

Bea, annyira édes vagy! Köszönöm! És képzeld, nekem is eszembe jutott, hogy inkább az alátét szarvasát fogom használni, mert az kicsit kisebb, és négyet szerettem volna a koszorúra tenni (egyet piros orral), de nem akartam olyan nagyon nagyot csinálni, szóval eszembe jutott a szarvasos alátét, aztán amikkor készítettem, addigra elfelejtettem. Nagyon mennek egymáshoz, nem is tudom, miért nem együtt fotóztam őket!!!!

Kriszta, köszönöm szépen! Örülök, hogy tetszik!

Mazsi, köszi! Igyekszünk hangulatba hozni titeket! :-)

Bea írta...

Szuper az úúúj lájk gomb! Nagy-nagy köszönet mindkét pasinak! :)

Andi, szerintem még karácsonyig egy csomó mindent fogsz fotózni. Majd valamelyik bejegyzésben rejtsd el, csak úgy - egy süti, vagy valami háttereként - az alátétet és a koszorút együtt fotózva. :)

Andi írta...

Mindenképpen így lesz, már terveztem is! :-)

csincsilla írta...

gyönyörűűűűűűűűűűűűűűűűű! annyira ügyes vagy! jövő karira áruljad, remélem, már rá fogsz érni!
és külön díjazom a szarvas vagy mi a szösz színét, isteni!

mazsolla írta...

és szerintem azért is jobb mint a sima koszorú, mert ő illatozik is! mézeskalács illat! :))

tata írta...

hátez gyönyörű!! a lájk gomb meg fantasztikus!!

Andi írta...

Köszi! Köszi! :-)))