![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjPQOa4sywO3k51cv1kuwepVCAgv9h63GYkOUxDT2n9uil_cXRmPXlA6akHJJglaQZN3dVVrUT0gXKPAyGibeNKntLgzwte6_NuscSu0e9xeRMi9jqeHeP6NnVxk4aWH7zQjNObY_9E43o/s320/Brass%C3%B3i2.jpg)
Akkor szoktam ezt főzni, amikor szeretnék már magamnak is csinálni valamit, amit a gyerekek semmiképpen nem esznek meg. Ezt a kaját 3, sőt akár 4 napig is képesek enni, nekem esténként csak újabb adag krumplit kell hozzá sütni, és kész is a vacsorájuk.
Pont úgy készül, mint egy rendes pörkölt: sok hagymát kell dinsztelni; csak az a különbség, hogy a jól megdinsztelt hagymára egy 3-4-5 gerezd fokhagymát kell nyomni. Ezután teszek bele egy apróra vágott paradicsomot, sót, borsot, és jöhet a hús. Én már csináltam ezt a fajta brassóit pulykamellből, csirkemellből, sertéscombból. Most ez utóbbi játszott. Rádobom a hagymára a húst, kicsit forgatom rajta, már amennyi türelmem van, de jó lenne jól megpörkölni a húst, mielőtt felengedem vízzel, csak hát nem mindig szánom rá az időt. Amikor felengedtem vízzel, beledobok még egy paprikát is és együtt főzöm. Jó bő lére hagyom, de azért sűrűsödjön be a sok hagymától, és amikor kész, sütök rá kockára vágott krumplit és vagy összekeverem, vagy nem, de mindenképpen tejfölös uborkasalátával vagy (mint most) jó fokhagymás kovászos uborkával tálalom.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhOdKw9UghzsqnK27thaXXj1rg_4kV5MShFLNURDqINMAb8c84PAmzLWow44zb2ViK0krDzQHXaC6gsWxp9DwPTVTYssJo2cHzU5ocj8VITYb36EhGpBb0FECaTY2tFXtKLIexdPHd2s_U/s320/Brass%C3%B3i3.jpg)
Hogy apu kitől tanulhatta, nem tudom, és sajnos már nem is fogom megtudni.
1 megjegyzés:
appáááááááám, de megenném!
Megjegyzés küldése