2008. június 22., vasárnap

Toma-féle pörkölt

Azért Toma-féle, mert Toma így szereti: csirkemellből vagy pulykamellből. Tudom, hogy nem az igazi, de ez is tud finom lenni, ha sikerül. Most nem sikerült... Ugyanis nagyon kapkodtam, mert sok munkám volt, ráadásul újfajta módon kellett gépelnem - számítógépes diktáló programmal, ezért nem tudtam elég figyelmet szánni neki, így pedig nem jó főzni. Odáig jól ment a dolog, hogy megdinszteltem három fej apróra vágott hagymát, rá piros paprika, majd egy apróra vágott paradicsom és paprika, ezt is addig dinszteltem, amíg a kábé háromnegyed kiló pulykamellet felkockáztam. De amikor beletettem a húst, kicsit forgattam, amíg levet engedett, jött a baki: két jó nagy kanál sót dobtam rá, mintha krumplit tettem volna fel főni. Amint belekerült a rengeteg só, abban a pillanatban rádöbbentem a hibás mozdulatra, de már nem volt mit tenni, csak jó hígra főzni a pörköltet, hogy ne legyen annyira sós.

Ez a kaja még múlt csütörtökön készült, de a hígsága miatt nem mertem feltenni a blogra, mert azt hiszitek, nem tudok pörköltet főzni, de tévedtek! Másnapra valahogy kicsit sűrűbb lett, és milyen nagyon jó volt megenni, mielőtt elindultunk bulizni a Jazz Gardenbe KEP koncertre! :-) Lehetett rá jó sok vörösbort inni méghozzá úgy, hogy ne vegyék rajtam észre a mennyiséget... (hát legalábbis remélem). Nagyon jó kis buli volt!!!


9 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyon kívánatos!!!!!!!!!!!!! (Anyuka a lecsó is finom volt és te is aranyos vagy :D!)

Névtelen írta...

Lehet nekem is ezt kellett volna ennem Jazz Garden előtt és akkor rajtam "sem" látszott volna meg a pia..;) :D

Névtelen írta...

kib..ott jól tucc linkelni!!!

Névtelen írta...

köszi viki! majd ha úgy kezded a mondatot, hogy anyuka a lecsó ká finom volt, és andi te is jól tucc főzni, és anyuka tök jó fej vagy, és andi azé te is jó fej vagy, akkor elhiszem :(

Andi írta...

Teccik mi?

Andi írta...

You can't always get what you want!

Névtelen írta...

dede!!! pölö most mennem kell készülődni, me mingyá megint..., de az egy másik blog tartalma lehetne. :)

Névtelen írta...

de akkor meg andi sértődik meg!! :D minden baaj! majd rád küldöm a cápát akkor legyen nagy a szád ! no!

Névtelen írta...

csak a cápát neeeee! :)