2008. június 16., hétfő

Ribizlis túrós


A híres ribizlis túrós! Innen lehet tudni, hogy nyár van. Néha még a ribizlitől undorodó személyek is megeszik (nem sorolnám fel őket:)).

A recept a szokásos kevert joghurtos, némi túróval feldobva.

Azért leírom, az újszülöttek kedvéért: 2 bögre liszt (lehetőleg rétesliszt, de az sem baj, ha finomliszt), 1 bögre kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, fél csomag sütőpor, csipet só, mindezeket egy tálban összekeverjük. Egy másikban összekeverünk fél bögre étolajat, két egész tojást, egy bögre joghurtot vagy kefírt és fél kg túrót (de ha épp kevesebb van otthon, akkor sem dől össze a világ). (Mekkora a bögre? Egészen pontosan 2,3 dl. :)) A két edény tartalmát alaposan összekeverjük, beleszórunk rengeteg ribizlit, ebbe a mennyiségbe kb. fél-háromnegyed kilónyit. Kivajazott, lisztezett nagy tortaformában sütjük, előmelegített sütőben, kb. 230 fokon (Andika ugye kicsit hűsebben, már amennyiben valaha is ribizlis süteményt sütne). Ha megsült kiborítjuk, lehetőleg rácsra, és megvárjuk, amíg langyosra hűl, mert csak akkor lehet szépen szeletelni.

4 megjegyzés:

Andi írta...

Hát ez gyönyörűen néz ki! Reméltem, hogy pontosan leírod a receptet!

Névtelen írta...

na de MILYEN vaniliáscukor????

csincsilla írta...

kedves tata, a régi és hűséges olvasóim bizonyára már tudják.

Névtelen írta...

megtanulták, vagy utána kell nézni?