2008. június 23., hétfő

Gyümölcsfagyi

Icától hallottam ezt a receptet, szerinte "az Interneten mindenhol ez van" ... én még nem találkoztam vele, de nagyjából felvázolt receptje alapján is meg tudtam csinálni. Igaz, azt nem mondta, hogy cukrot is kell beletenni, de az első elkészült adag után magamtól is rájöttem.

Úgy készül, hogy a banánokat meg kell hámozni és lefagyasztani, továbbá még bármilyen piros gyümölcsöket is le kell fagyasztani, lehet ez eper, erdei gyümölcsök, meggy, ribizli, stb. Az elkészítés előtt 20-40 perccel (attól függ milyen idő van a konyhában) kiveszünk egy darab fagyott banánt és kábé ugyanannyi mennyiségű más gyümölcsöt, én most epret használtam. Ezt beletettem az aprítógépbe, hogy ott olvadozzon. Ma elég gyorsan felolvadt, mert a lakásban pont 30 fok van, kint gondolom még több.


Tettem még rá két kávéskanál gyümölcscukrot. Azért azt, mert nem találtam a porcukrot... Gondolom abból kevesebb is elég.

Amikor rogyadozni kezdenek a gyümölcsök, csak nyomni kell a gombot és ez lesz az eredmény:



Mmmmmm!

4 megjegyzés:

éva írta...

hát ezt nem hiszem el. mitől állt így össze ilyen nincs és nem is lesz...

Andi írta...

Póbáld ki! :-)

éva írta...

Kipróbáltam és összeállt!! Ez tényleg egy élő blog. Itt minden úgy van ahogy az életben. Tök jó!

Andi írta...

Naná! ;-))